Komórka i abonament - która sieć ?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
skaktus

Komórka i abonament - która sieć ?

Post autor: skaktus »

Hej.

Ostatnio bardzo dojrzewam do zmiany sieci komórkowej. Aktualnie mam Heyah, ale koszta jakie ta sieć pochłania nie zachęcają aby u nich pozostać (a mam ten sam numer już 13 lat). Miesięcznie wydaję u nich około 50 zł ale są też takie miesiące że nie wydaję więcej niż 5 zł ;)

Zastanawiam się ponownie nad NJU. Mam w planach, wybrać abonament za 29 zł (wszystko komórkowe). Po 3 miesiącach o ile dobrze rozumuję, zostaje zniesiona opłata 9 zł miesięcznie, czyli jak wygadam 3 zł to płącę 3 zł, jak 50 zł to i tak nie zapłacę więcej niż 29 zł.

Do mojego rachunku chciałbym dołączyć dodatkowy numer (usługa w tandemie) który będzie mnie kosztował 9 zł miesięcznie. I teraz pytanie - ktoś z was korzysta z podobnej usługi ? A może macie lepszą alternatywę ?
ILPT
Awatar użytkownika
tiuro

Post autor: tiuro »

skaktus pisze:Do mojego rachunku chciałbym dołączyć dodatkowy numer (usługa w tandemie) który będzie mnie kosztował 9 zł miesięcznie. I teraz pytanie - ktoś z was korzysta z podobnej usługi ? A może macie lepszą alternatywę ?
Korzystam dokładnie z tego. Mam 2 numery. Ogólnie mój rachunek co miesiąc wynosi równo 42 PLN, oba numery mają bez limitu komórki i stacjonarne oraz 39GB danych współdzielonych na oba numery.
Oczywiście LTE. Danych jest tak dużo, że w sumie można powiedzieć, że bez limitu, raczej nawet korzystając np. z YT codziennie w komunikacji miejskiej nie da się użyć.

Te dane mam chyba za staż w abonamencie. Było coś takiego, że za określony staż podwajają liczbę danych.

42 PLN pewnie da się zbić np. nie dzwoniąc na stacjonarne.

Na stronie można konfigurować wszystkie parametry/usługi. Nie da się robić cesji więc właścicielstwo w razie potrzeby zmienić przed przejściem. Nie można tez mieć NJU na firmę. Chyba, że coś się zmieniło

Na infolinii różnie bywa więc w razie potrzeby sprawy załatwiałbym online.

Teraz w segmencie abonamentu 40-45 chyba jest spora konkurencja więc i tak warto przejrzeć inne oferty.

Ale ogólnie ja jestem zadowolony za 42 zł 2 telefony bez limitów żadnych ;-)
Awatar użytkownika
skaktus

Dzięki za info. Zatem rozumiem to tak:

1-na dwa telefony max 38 zł (29 za no limit + 9 zł za dodatkowy numer)
2-gdy dzwonimy na stacjonarne, jest to doliczane do rachunku
3-po okresie 3 miesięcy, na numerze głównym znoszona jest minimalna opłata miesięczna czyli 9 zł

I pytania - opłata za dodatkowy numer jest stała, czy też po 3 miesiącach znoszona ?
ILPT
Awatar użytkownika
tiuro

1-tak
2-tak
3-tego nie wiem
4-też nie wiem :-\
Awatar użytkownika
skaktus

A masz możliwość sprawdzenia na swoim rachunku czy doliczają 9 zł jako minimalny abonament / za dodatkowy numer ?
ILPT
Awatar użytkownika
tiuro

Ciężko mi to zweryfikować. W fotce screen z mojej oferty.
Płacę 42 PLN, 2 numery bez limitów (data 39 GB).
Mam wybraną opcję po lewej czyli powinienem płacić 39, nie wiem za co jest +3 (może za dodatkowy numer właśnie zamiast +9 ;-))
Załączniki
nju.png
nju.png (117.29 KiB) Przejrzano 1949 razy
Awatar użytkownika
tiuro

i jak tam po przeglądzie rynku, coś wybrałeś już?
coś pomogłem? ;-)
Awatar użytkownika
skaktus

Narazie nie wybrałem nic, bo byłem na wyjeździe ;) Obecnie zarejestrowałem kartę, dostałem 10 GB neta i miesiąc rozmów za free. Tyle mi wystarczy do końca lutego, potem przechodzę na abo.

Zapytam jeszcze - jak wyglądają okresy rozliczeniowe w NJU ? Tzn od kiedy do kiedy ?
ILPT
Awatar użytkownika
tiuro

skaktus pisze:Zapytam jeszcze - jak wyglądają okresy rozliczeniowe w NJU ? Tzn od kiedy do kiedy ?
Właśnie słyszałem, że operatorzy za rejestracje kart rozdawali mnóstwo danych ;-)

Okres nie pokrywa się z miesiącem kalendarzowym i jest przypisany do 1 z 10 terminów w ciągu miesiąca w zależności od daty podpisania umowy. Ja mam do 20

http://www.njumobile.pl/obsluga/faktury ... -njumobile
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Odgrzebie trochę. Ja się przesiadłem na kartę w Vikings Mobile. Początkowo wybrałem ofertę "no limit" za 29zl na 31dni. Wszystko krajowe za darmo plus 15GB i jeżeli się przed upływem tych 31dni doładuje "no limit", to GB się sumują. Teraz mam uzbierane już 42GB mino, że ostatnio doładowuje za 24zl , tutaj nie mamy darmowych na stacjonarne i Internetu dodają tylko 3GB :)

Po przejściu nie zadziałała od razu sieć 2g, to w ramach przeprosin dostałem 29 zł na doładowanie jakie chcę.

Zasięg Play i T-mobile
Ostatnio zmieniony sobota 04 lut 2017, 12:15 przez marmez, łącznie zmieniany 2 razy.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Soniacz

Post autor: Soniacz »

Polecam LajtMobile na kartę no limit (w tym na stacjonarne) za 21 zł. Albo na abonament no limit na 12M za 10 zł przez pierwsze 10M, a później 2M za 37 zł.

Jest też oferta dla dwóch kart SIM:
Oferta Rodzinna - Rozmowy,SMSy/MMSy bez limitu + 1GB = 37,49 zł/mc
Oferta Rodzinna - Rozmowy,SMSy/MMSy bez limitu + 4GB = 44,99 zł/mc
Oferta Rodzinna - Rozmowy,SMSy/MMSy bez limitu + 10GB = 55,49 zł/mc
+ jeśli chcesz mieć no limit na stacjonarne to trzeba dorzucić 2 zł/mc
ODPOWIEDZ