Nitecore TIP rozładowuje się leżąc wyłączony
-
Nitecore TIP rozładowuje się leżąc wyłączony
Kupiłem sobie Tip'a na zlocie Knives. Super zabawka, dla mnie jest to idealne EDC.
Problem polega na tym, że potrafi się całkowicie rozładować w dosłownie kilka dni leżenia.
Robię coś nie tak, "ten typ tak ma", czy odesłać na gwarancję?
Problem polega na tym, że potrafi się całkowicie rozładować w dosłownie kilka dni leżenia.
Robię coś nie tak, "ten typ tak ma", czy odesłać na gwarancję?
-
Tak, wypuścili takiego babola, w drugiej wersji poprawili.
Po części można sobie z tym poradzić spiłowując przyciski, bo kliki ma wyjątkowo czułe, po takim zabiegu jest dużo lepiej i ciężej będzie się lampce włączyć w kieszeni. Sam wczoraj to zrobiłem
https://goo.gl/6TkCz4
Po części można sobie z tym poradzić spiłowując przyciski, bo kliki ma wyjątkowo czułe, po takim zabiegu jest dużo lepiej i ciężej będzie się lampce włączyć w kieszeni. Sam wczoraj to zrobiłem
![;)](./images/smilies/oczko.gif)
https://goo.gl/6TkCz4
A ja mam pytanie jak rozpoznać tą drugą wersję? No chyba, ze tylko edycja świąteczna jest pozbawiona tego buga...
Na GearBest twierdzą, że jest tylko jedna wersja
![:)](./images/smilies/usmiech.gif)
Na GearBest twierdzą, że jest tylko jedna wersja
![;)](./images/smilies/oczko.gif)
Na Banggood twierdzą, że sprzedawane obecnie TIPy nie mają tego problemu, ale chyba sami nie są do końca przekonani czy to prawda, powtarzają tylko to, co napisał im dostawcaQuestion:
Hi, is ist the new second version without the lock out problem? If yes, are all colors the new version? Thx! Regards JB
Reply:
Hello JB,
The product does not have the old version and new version.
It is with lockout mode.
![:)](./images/smilies/usmiech.gif)
W trybie blokady naciskasz obojętnie który przycisk, jeśli mruga dioda pod przyciskami jest to wadliwa wersja pierwsza.qkam pisze:A ja mam pytanie jak rozpoznać tą drugą wersję
Kupiłem Tipa na Banggod tuż przed świętami i dostałem wersję V2, bez wad.
Może się zdarzyć, że mają jeszcze jakieś egzemplarze V1 i komuś wyślą, ale chyba w takim przypadku bez problemu robią resend albo wymieniają.
Dobry wieczór na początku majówki, przepraszam za lekkie fą pa na początku, ale w natłoku informacji nie zauważyłem generalnej zasady forum, a zatem jeszcze raz: witam!
Zacząłem dopiero w temacie latarek i rozglądam się z lekka na forach.
W odniesieniu do ostatniego postu @maba: wersja WE niestety w bardzo nieprzyjemnej cenie ostatnio, a dziwne, myślałem, że zimowa edycja wiosną będzie tanio wyprzedawana...
Pytanie: TIP CRI Nichia miała też ten sam problem? Mają nadal?
Zacząłem dopiero w temacie latarek i rozglądam się z lekka na forach.
W odniesieniu do ostatniego postu @maba: wersja WE niestety w bardzo nieprzyjemnej cenie ostatnio, a dziwne, myślałem, że zimowa edycja wiosną będzie tanio wyprzedawana...
Pytanie: TIP CRI Nichia miała też ten sam problem? Mają nadal?
Ostatnio zmieniony sobota 29 kwie 2017, 20:29 przez rafnov, łącznie zmieniany 1 raz.