Baterie do laptopa - gdzie i jaką kupić?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
djmarco83

Baterie do laptopa - gdzie i jaką kupić?

Post autor: djmarco83 »

Witam. Muszę w dwóch laptopach wymienić baterię. Pytam was jako fachowców co i gdzie kupić?

Ogólnie gdzieś kiedyś czytałem pozytywne opinie o nich ale teraz jak chciałem odświeżyć temat to teraz mam taki mętlik, że szok.

Bardzo proszę o porady.
Dziękuję
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Najlepiej to samemu wymienić ogniwa + reset wsadu (oprogramowania akumulatora). Zamienniki często są dość dyskusyjne ;) No i odpowiednie traktowanie akumulatora - nie używasz, wyciągasz. Brak akumulatora w lapku podpiętym do sieci. Dzięki temu mój 9 letni
Asus wciąż trzyma ponad 4 godziny.
ILPT
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

A zregenerować nie Chcesz?
Za cenę zamiennika baterii będziesz miał zregenerowaną na markowych ogniwach o większej pojemności.
Ja się tym nie zajmuję ale piszę bo sam regenerowałem dwie baterie i efekt rewelacja. Jak coś mogę dać namiary na priv.
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

W nowszych komputerach regeneracja z tego co się orientuję jest coraz bardziej problematyczna.
A tak odnośnie tematu, jakaś polecana firma zajmująca się regeneracją baterii laptop?
djmarco83

Post autor: djmarco83 »

pier pisze:A zregenerować nie Chcesz?
Za cenę zamiennika baterii będziesz miał zregenerowaną na markowych ogniwach o większej pojemności.
Ja się tym nie zajmuję ale piszę bo sam regenerowałem dwie baterie i efekt rewelacja. Jak coś mogę dać namiary na priv.
To podeślij te namiary chociaż i tak nie wiem czy skorzystam. Sam nie potrafię tego zrobić, po za tym tak łatwo nie da się rozebrać obudowy.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

djmarco83 pisze:
pier pisze:A zregenerować nie Chcesz?
To podeślij te namiary chociaż i tak nie wiem czy skorzystam. Sam nie potrafię tego zrobić, po za tym tak łatwo nie da się rozebrać obudowy.
Ci którzy to robią profesjonalnie, potrafią tak całość rozebrać, że wiele nie zobaczysz :)
ILPT
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Krzychu1985^ taki użytkownik elektrody. Trzeba go popytać na pw. Mi robił kilka baterii.
Wiadomo że różnie bywa z otwarciem obudowy baterii i później jakoś to wygląda. Ale wolę tak i mieć porządne ogniwa niż zamiennik i jakieś tam ogniwa noname.
ODPOWIEDZ