Small Packet Plus jest rejestrowana ale tylko wewnątrz ChRL działa traking, teoretycznie mają szybciej dochodzić bo szybciej podróżują wewnątrz kraju ale wychodzi czasowo tak samo.
Zamówiłem, w aukcji było Registered Air Mail. Zawsze w tej opcji miałem śledzenie aż do momentu odbioru przesyłki. Obecnie aukcja również z tą opcją, ale z tego wychodzi że sprzedawca wysłał inną wysyłką niż powinien. Dobrze to rozumuję ?
Tak dobrze rozumujesz, sprzedawcy często tak robią bo ta druga opcja jest tańsza, ale na szczęście wszystkie wysłane tą metoda jak na razie szczęśliwie dotarły a jak by miała zaginąć to i tak śledzenie nic nie da i trzeba się dogadać albo spór otworzyć.
Spór otworzę chyba szybciej niż sprzedawca się spodziewa. Specjalnie wybrałem przesyłkę rejestrowaną a tutaj zonk. Wcześniej zamawiałem przesyłką nierejestrowaną i niestety ostatnio paczki nie dotarły. Zastanawiam się tylko, co w tym wypadku sprzedawca zrobi ?
Nie sądzę aby coś z tego powodu udało się wywalczyć. Jest to normą, że do małych rzeczy takiego rodzaju przesyłki używają. Pozostaje czekać na koniec czasu ochrony kupującego i gdy nie dojdzie złożyć wniosek o zwrot. Biorąc pod uwagę, że obie przesyłki są dla nas darmowe i idą dokładnie tyle samo czasu oraz że nie mamy najmniejszego wpływu na to gdzie się znajdują... Zostaje tylko uzbrajać się w cierpliwość i sprawdzać skrzynki
Może akurat coś z tego będzie.Specjalnie wybrałem wysyłkę rejestrowaną a nie "zwykłą". Ostatnimi czasy niestety zwykłe do mnie nie doszły a minęło już ponad 2 miesiące. Rejestrowane były przed świętami.
Ah te przesyłki z okresu szaleństwa listopadowego Też czekam na kilka paczek z tego okresu. Obecnie dochodzą do mnie już zamówione w grudniu... A na listopadowe jeszcze pewnie poczekam. Nie mam pakietu mafia security, nie mam innego wyboru jak czekać albo na dotarcie paczki albo koniec okresu i zwrot. Opcjonalnie dodaje 30 dni aby być fair wobec myfriendów. Po tym będą już tylko zwroty.
Aby było śmieszniej, to w cześci trackingów widzę, że leża gdzieś w polsce od końca listopada i początku grudnia. PP albo więc te rejestrowane i zwykłe wszamała albo nadała je żółwiami. Jak sami widzicie, wsjo rawno czym idzie, bo łba nikomu nie urwiecie za to.
Wszystkie listopadowe wysyłki do mnie doszły, ale tylko rejestrowane, nierejestrowanych jak nie było tak nie ma. Oczywiście otworzyłem spór, kasa zwrócona. Niby ok, ale z drugiej strony nie po to zamawiam, żeby czekać 2 miesiące, zamówić znów i znów czekać i nie mieć pewności że dojdzie.
Dobrze chociaż, że kasa zwrócona, bo otatnio czytałem na forum telchina że coraz częściej Aliexpress staje po stronie sprzedawcy i kilka osób nie dostało zwrotu.
Podepne sie tutaj bo musze wylac moje zdziwienie; )
Ostatnio kupilem 4 latarki na AliE i szczerze mowiac dopiero po fakcie zaczalem sie interesowac sposobem wysylki... otóż szczeka mi opadla gdy dzis Żona dzwoni i mowi ze listonosz domofonem dzwonil ze mu sie paczka nie mieści do skrzynki :-0 a na gore nie przyniesie bo to zwykly list a nie polecony. Rownie dobrze moze taka paczka zaginac sobie na poczcie i tyle beda na widzieli... To byla piersza paczka ktore o dziwo byla ostatnia nadana z chin a pierwsza dotarla. Dwie paczki od 15.01 wyladowane w wawie a jeszcze ich nie ma...
Ostatnio zmieniony środa 01 lut 2017, 06:08 przez dewudodo, łącznie zmieniany 1 raz.
No cóż złodziej może się wszędzie trafić ale osobiście nie spotkałem się z kradzieżą na poczcie. Na kilka tysięcy paczek nierejestrowanych wszystkie doszły. Nie wiem skąd masz wiedzę że paczki dotarły do Warszawy skorą nie są globalnie rejestrowane.