Problem z Kamerą Xiaomi yi

Czyli wszystko co potrzebne prawdziwemu DIY'owi;) Porady, pytania i opisy używanego przez nas sprzętu.
alojzy

Problem z Kamerą Xiaomi yi

Post autor: alojzy »

Kurcze coś mi padła kamerka, niby wszystko działa a nie widzi karty SD, łączy się aplikacją pokazuje obraz na żywo. Sprawdzałem na kilku kartach, kurcze co to może być, czy da radę reklamować kamerkę z chin w dodatku jak ma już z 1,5 roku :(. Co to teraz kupić jeśli nie da rady naprawić?
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Zapomnij o reklamacji w Chinach jeśli minęło tyle czasu. Może to wilgoć? Co z nią robiłeś? Próbowałeś czyścić styki w gnieździe? Trochę IPA i papierek założony na coś w kształcie patyczka po lodach i można poczyścić. A może gniazdo się urwało, zimne luty? Spróbuj kartę przechylić i zaklinować w jedną a potem w drugą stronę, może załapie.

A może wystarczy zrobić jej reset / spróbować sformatować kartę z poziomu aplikacji?
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Trzeba rozebrać, zobaczyć czy slot na kartę od PCB nie odlazł.
M
My flashlight is smaller than yours...
alojzy

Kartą ruszałem i guzik, ciekawe, że 4gb kartę jedną z kilku widzi, ale nie może sformatować pozostałych nie widzi wogóle np 32gb. Firmware nie mogę wgrać bo musiałby widzieć kartę SD :( ale jak podłączę kamerkę z kartą do kompa to ją natychmiast komp wykrywa :(
alojzy

Udało się, wgrałem firmware i poszło, działa ok.
ODPOWIEDZ