Walki ciąg dalszy
Walki ciąg dalszy
Po kilku dniach walki z moim Rexem poddałem się wczoraj . Po wypolerowaniu odbłyśnika (wreszcie na błysk !) przez kilka dni próbowałem na różne sposoby ustawić diodę tak żeby nie było zniekształceń , niestety były wciąż i i już chciałem się poddać
Dziś wieczorem doszedłem do wniosku że CREE ma po prostu zbyt duże skupienie ze swojej soczewki i mało światła idzie na odbłyśnik. Postanowiłem zaryzykować i w porywie rozpaczy oderwałem soczewkę wraz z pierścieniem od diody , i stał się cud Po złożeniu wszystkiego do kupy lampka wreszcie świeci równo i o dziwo światło ma inny odcień (jest cieplejsze) i zdecydowanie mocniej świeci ! Teraz Rex mocą i zasięgiem (świeciłem z godzinę) bije na głowę moją samoróbkę z którą do tej pory przegrywał ! Na jednym zdjęciu widać jak światełko z Rexa (po lewej ) zjada beam samoróbki. Intryguje mnie tylko jak długo tak fajnie poświeci
Dziś wieczorem doszedłem do wniosku że CREE ma po prostu zbyt duże skupienie ze swojej soczewki i mało światła idzie na odbłyśnik. Postanowiłem zaryzykować i w porywie rozpaczy oderwałem soczewkę wraz z pierścieniem od diody , i stał się cud Po złożeniu wszystkiego do kupy lampka wreszcie świeci równo i o dziwo światło ma inny odcień (jest cieplejsze) i zdecydowanie mocniej świeci ! Teraz Rex mocą i zasięgiem (świeciłem z godzinę) bije na głowę moją samoróbkę z którą do tej pory przegrywał ! Na jednym zdjęciu widać jak światełko z Rexa (po lewej ) zjada beam samoróbki. Intryguje mnie tylko jak długo tak fajnie poświeci
- Załączniki
-
- S7300379.JPG (142.45 KiB) Przejrzano 973 razy
-
- S7300378.JPG (142.5 KiB) Przejrzano 973 razy
-
- S7300369.JPG (113.79 KiB) Przejrzano 973 razy
-
- S7300363.JPG (127.72 KiB) Przejrzano 973 razy
-
- S7300362.JPG (114.18 KiB) Przejrzano 973 razy
-
- S7300361.JPG (122.61 KiB) Przejrzano 973 razy
A ja mam jedną uwagę. Moim zdaniem polerowanie aluminiowego odbłyśnika to kiepski pomysł. Co z tego, że na początku będzie fajnie działał skoro po jakimś czasie (nie ma siły-taka specyfika glinu) pokryje się tlenkami i jego właściwości refleksyjne światła ucierpią znacznie.
Sometimes darkness can show you the light
To nie jest tak do końca z tym polerowaniem, jest na forum zdjęcie CMG Infiniti Ultra gdzie prawie 2 lata temu wypolerowałem odbłyśnik i do tej pory świeci się jak psu j...a. A nawet nie jest zasłonięty szybką, przez ten czas jedynie przecieram jak się zakurzy ,nie zauważyłem matowienia. Do wglądu we wcześniejszym poscie. Polerowałem pastą Automax bardzo zachwalaną na forach motocyklowych właśnie do polerowania aluminium.Co do trwałości diody to jeżeli padnie to znów dam ogłoszenie "kupię upgrade do Rexa " Może tym razem ktoś będzie miał na zbyciu Zapomniał bym zapytać , może jednak psiknąć lekko lakierem bezbarwnym ?