Ładowarka oraz akumulatorki do latarki
Do posta wstawiłeś 2 identyczne linki z latarką z jakimiś modami oraz link z aliexpress z latarką za 60$, ogłoszenia która jest fajna lecz nie wykorzystał bym jej potencjału. Zawsze czytam z lewej do prawej, od góry do dołu. Mam nadzieję, że nic nie pominąłem.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 21 sie 2017, 10:00 przez sauber94, łącznie zmieniany 2 razy.
Ta meco jest tragiczna i z nią nic się nie da zrobić. Dziurawa aluminowa piguła, chiński xml, luzy po krótkim użytkowaniu. To się chyba tylko na czas wojny nadaje, aby wypchać dynamitem i mieć granat zaczepny Wiem, że na pierwszą latarkę z ledem może robi wrażenie. Ale dla kogoś kto ma wybór między tym a choćby convoyem... Nikt nawet nie powinien tego rozważać.
1. A rozbierałeś TEN konkretny model, że stwierdzasz, że ma dziurawą pigułę?
2. za cenę 7 dolców kupisz Convoya z możliwością używania koszyczka 3xAAA? (a głównie o to chodzi w uniwersalnej latarce)
3. znam wady i zalety zoomów ale w cenie w 7 dolców uważam że TEN konkretny model za bardzo przyzwoity a na pewno lepszy 4-krotnie od dowolnego chłamu z allegro dostępnęgo w tej chwili - ot taka latarka na dobry początek - świat nie stoi na COnvoyach aczkolwiek w pewnym przedziale cenowym jest the best.
Bardzo lubię takie negatywy komentować na żywca bo mogę przeciwstawić na nie argumenty które w sposób sugestywny zbijają z tropu większość je wyrażających - mam obecnie dwa zoomy - straszliwego padalca za 4 dolce, który świeci lepiej od allegrowych wynalazków za 50-60 zł i modowany wynalazek który jest moim EDC - oba z dwóch różnych światów ale jak trzeba pokazują pazura ...
2. za cenę 7 dolców kupisz Convoya z możliwością używania koszyczka 3xAAA? (a głównie o to chodzi w uniwersalnej latarce)
3. znam wady i zalety zoomów ale w cenie w 7 dolców uważam że TEN konkretny model za bardzo przyzwoity a na pewno lepszy 4-krotnie od dowolnego chłamu z allegro dostępnęgo w tej chwili - ot taka latarka na dobry początek - świat nie stoi na COnvoyach aczkolwiek w pewnym przedziale cenowym jest the best.
Bardzo lubię takie negatywy komentować na żywca bo mogę przeciwstawić na nie argumenty które w sposób sugestywny zbijają z tropu większość je wyrażających - mam obecnie dwa zoomy - straszliwego padalca za 4 dolce, który świeci lepiej od allegrowych wynalazków za 50-60 zł i modowany wynalazek który jest moim EDC - oba z dwóch różnych światów ale jak trzeba pokazują pazura ...
Tak, mam dokładnie ten model zakupiony z BG za który mi zwrócili kasę jak pokazałem im ile będzie potrzeba kasy wyłożyć aby to była normalna latarka. Więc jeśli polecasz to komuś to bądź łaskaw tego nie robić. Sobie kup, rodzinie kup jak ich nie lubisz... Ale jak ktoś ma wybór między czymś normalnym a tym... miej litość dla tego kogoś i nie polecaj tego. Zgodzę się, zaletą tej latarki jest wyłącznie to że świeci i ma opcje zasilania z 3xaaa. Co wcale nie jest aż takim znów plusem jeśli brać pod uwagę czas pracy.
Może się naciąłeś lub zmienili dostawcę - 1,5 roku temu ten http://www.banggood.com/MECO-XM-L2-5-Mo ... s=category lub ten http://www.banggood.com/MECO-CREE-XML-T ... s=category model - niestety nie podam który bo oba są dla mnie takie same - miał pełną pigułę i po przesmarowaniu działa do dzisiaj (nie u mnie bo zmieniły mi się nico wymagania co do wyglądu i jakości) - jeśli będzie konieczne pokazać mogę jak będę we wawce zrobić zdjęcie.
Tutaj choc to nie jest ta sama latarka ale tak to mniej wiecej wygladało wtedy https://www.youtube.com/watch?v=lsPdC-xgxTU - na 10.20 widać pełna aluminiową pigułę z dwoma uszczelkami.
Tutaj choc to nie jest ta sama latarka ale tak to mniej wiecej wygladało wtedy https://www.youtube.com/watch?v=lsPdC-xgxTU - na 10.20 widać pełna aluminiową pigułę z dwoma uszczelkami.
Moja jest z Sep 29 2015 - http://www.banggood.com/MECO-XM-L2-5-Mo ... 82520.html Przypuszczam, że obie to dokładnie to samo, ta sama fabryka, te same części i niedoróbki. Jakość jest taka jaka jest cena. Kontrola jakości taka, że kończy się im część, na szybko coś dorobią bo muszą. Skręca się? to do pudełka. Xml2 to one w ogóle nie widziały. Sterownik, zero ochrony ogniwa. Czasem się po prostu nie opłaca wydać 7$. Prościej i taniej jest dołożyć i kupić coś konkretnego co posłuży długi czas.
No to miałeś pecha - ale skoro tak to wygląda to rzeczywiście nie warto zawracać sobie nią głowy a "rekomendację" wycofuję bo choć 7 dolców to niewiele to mało wymagających przekona.
Nie skreślałbym jej jednak jako tanie świecidło do wszystkiego na pewno jest lepsze niż cokolwiek z niemarkowymi bateryjkami i ładowarka za 10 zł komplet.
Co zaś do poprawy piguły aluminiowej - nie jest to problem finansowy tylko braku pomysłu - zazwyczaj wystarczy aluminiowa stara złotówka i szlif aby wprasować na płasko - więc koszt nie jest wielki a wymaga jedynie odrobiny cierpliwości - ten patent sprawdzony.
Nie skreślałbym jej jednak jako tanie świecidło do wszystkiego na pewno jest lepsze niż cokolwiek z niemarkowymi bateryjkami i ładowarka za 10 zł komplet.
Co zaś do poprawy piguły aluminiowej - nie jest to problem finansowy tylko braku pomysłu - zazwyczaj wystarczy aluminiowa stara złotówka i szlif aby wprasować na płasko - więc koszt nie jest wielki a wymaga jedynie odrobiny cierpliwości - ten patent sprawdzony.