zakupy na aliexpres
tre33 pisze:Dostaniesz jeszcze zalutowane (scalaki DIY)
Dziś sprawa została zakończona zwrotem całości $.Manekinen pisze:Chen to starszy syn, Xuan to młodszy Myślę że scalaki będą wyrwane, bo za młody na lutownicę
Po miesiącu od zamówienia zapytałem czy przesyłka została wysłana, bo status był ciągle "Electronic information received". Oczywiście po wiadomości i odczekaniu 3-5 dni status się zmienił. Mijały dni tygodnie a czas ochrony się kończył więc założyłem spór. Sprzedawca niczym robot na każdą moją wiadomość i propozycję odpowiadał tak samo (ctrl+c ctrl+v)
... w info dla ali napisał, że wziąłem przesyłkę nierejestrowaną (co jest nieprawdą, bo po 1wsze nie było takiej opcji a po 2gie sam wysłał mi nr przesyłki) więc pracownik ali, który zajął się sprawą nie miał wątpliwości komu przyznać rację.Friend, both please cancel the dispute!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Thank you very much!
Disputes over the shop has a great influence to me!
We negotiate!
You can also contact your local post office!
Consulting the parcel!
In order to solve this problem!Make you satisfied!!!!!!!!!!!!!!I resend the goods!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Let you buy the rest assured!
Sincere service for you!!!!!!!!!!!!!!
Cancel the dispute, both please reply me!!!!!!!!!!!!!!!!
I'll give you a new track!
Przesyłka 15.11 została wysłana z Chin więc kto wie, może kiedyś dojdzie coś ...
No i teraz coś dla odmiany...
Gdybym był wielkim bratem to bym powiedział "Wielki brat jest pod wrażeniem", nie jestem nim .... jestem w szoku.
Wieczorem 07.12 zamówiłem Xiaomi Redmi 4 Pro Prime. Przesyłka wyjechała 08.12 SF Expessem, przed chwilą kurierowi składałem podpis przy odbiorze przesyłki. Cła i VATu nie chcieli, cena lepsza niż na BG,GB,DX,FT ... .
A bałem się, że do świąt nie dojedzie, bo to prezent dla mojej starej, znaczy się kochanej żony.
Gdybym był wielkim bratem to bym powiedział "Wielki brat jest pod wrażeniem", nie jestem nim .... jestem w szoku.
Wieczorem 07.12 zamówiłem Xiaomi Redmi 4 Pro Prime. Przesyłka wyjechała 08.12 SF Expessem, przed chwilą kurierowi składałem podpis przy odbiorze przesyłki. Cła i VATu nie chcieli, cena lepsza niż na BG,GB,DX,FT ... .
A bałem się, że do świąt nie dojedzie, bo to prezent dla mojej starej, znaczy się kochanej żony.
Co do zamówień z 11, to czekam jeszcze na 2 paczki. Najbardziej wlecze się poczta Estońska, wczoraj jedna paczka została dostarczona do domu, a druga, która wyszła w tym samym dniu, dopiero dotarła do Estonii...NC
Trzecia leci pocztą chińską, i ostatni status mam z 02.12, że niby wyleciała z Chin, ale ani widu, ani słychu
Mój Mi5 sprawuje się wyśmienicie
Trzecia leci pocztą chińską, i ostatni status mam z 02.12, że niby wyleciała z Chin, ale ani widu, ani słychu
Jak już pisałem wcześniej, to leci ekspresem niby przepakowują to we Francji, lub Anglii i do nas leci kurierem DPD, jak zostało nadane kurierem w Europie, to niby na jakiej podstawie mieliby chcieć cło i vat?!ElSor pisze:No i teraz coś dla odmiany...
Mój Mi5 sprawuje się wyśmienicie
To moja w pierwszej wersji wyleciała 21 listopada, potem zmieniło się że wyleciała 6 grudnia i do tej pory zero informacji, nic się nie dzieje. Do otwarcia sporu mam jeszcze 25 dni, poczekam do stycznia, jak nic nie przyjdzie, będzie spór.Kafar pisze: Trzecia leci pocztą chińską, i ostatni status mam z 02.12, że niby wyleciała z Chin, ale ani widu, ani słychu
ILPT
-
Miałem podobną przygodę z Goldway'em i Redmi 3S pro (całość 8 dni)ElSor pisze:fotorondo, https://goldway.aliexpress.com/store/311331
Dzisiaj jest promocja w
https://goldway.aliexpress.com/store/311331
Dlaczego np. Xiaomi Mi4c na stronie głównej sklepu jest po 99,99 a po kliknięciu w tą ofertę i dodaniu do koszyka jest cena nadal ponad 140 USD?
https://goldway.aliexpress.com/store/311331
Dlaczego np. Xiaomi Mi4c na stronie głównej sklepu jest po 99,99 a po kliknięciu w tą ofertę i dodaniu do koszyka jest cena nadal ponad 140 USD?
Wybieraliście wysyłkę przez Seller's Shipping Method ?tiuro pisze:Miałem podobną przygodę z Goldway'em i Redmi 3S pro (całość 8 dni)ElSor pisze:fotorondo, https://goldway.aliexpress.com/store/311331
Właśnie się przymierzam do telefonu z chin i sporo dobrych opinni jest o Goldway, ale trudno zrozumieć o co chodzi z tym Seller's Shipping Method, w jednym miejscu 27-48 dni w innym 7-15 dni I czy faktycznie jest to wysyłane (przepakowywane) w EU, nie ma nigdzie informacji że to z chin ? Na 100% nie doliczą VAT-u ? I co ze śledzeniem, brak trackingu, czy jednak jakiś (w EU) jest ?