Odpalanie auta z pakietu Li-Po
Wszystko zależy od samochodu.
W Renaultach zależy to od temperatury zewnętrznej, temperatury silnika i napięcia ładowania, obroty do tego nic nie mają.
Wracając do wydajności pustego akumulatora.
Mój padł tak, bez obciążenia miał trochę ponad 12V, ale nawet bez rozrusznika, na samych świecach napięcie spadało poniżej 8V.
Taki akumulator już nic nie pomoże przy odpalaniu, a jeszcze będzie żerował na tym dołączonym awaryjnie.
W Renaultach zależy to od temperatury zewnętrznej, temperatury silnika i napięcia ładowania, obroty do tego nic nie mają.
Wracając do wydajności pustego akumulatora.
Mój padł tak, bez obciążenia miał trochę ponad 12V, ale nawet bez rozrusznika, na samych świecach napięcie spadało poniżej 8V.
Taki akumulator już nic nie pomoże przy odpalaniu, a jeszcze będzie żerował na tym dołączonym awaryjnie.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Odkopię temat. Po dzisiejszej przygodzie z akumulatorem szukam pakietu na wszelki wypadek, czy coś takiego będzie wystarczające do benzyny 1.6.
Jesteście pewni, że pakiet modelarski można zostawiać w zmrożonym samochodzie, a w szczególności że można go potem rozładowywać prądem rozruchu samochodu?
A z innej beczki - kolega do Civica 2l ok. 250KM założył akumulatorek motocyklowy, by odciążyć przód. Spokojnie jeździł cały sezon, często w mieście na krótkich trasach. To daje pojęcie o rezerwach w układzie rozruchu.
A z innej beczki - kolega do Civica 2l ok. 250KM założył akumulatorek motocyklowy, by odciążyć przód. Spokojnie jeździł cały sezon, często w mieście na krótkich trasach. To daje pojęcie o rezerwach w układzie rozruchu.
W systemie start-stop zdechły akumulator podnosi spalanie wystarczająco, by warto było kupić nowy akumulator.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 20:45 przez MCSubi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja ponad rok temu kupiłem taki pakiet https://hobbyking.com/en_us/zippy-compa ... -pack.html Do tego chińskie krokodyle i trochę wtyczek aby zrobić przejściówkę. Używałem już parę razy i spisuje się świetnie. W zasadzie ten pakiet kupiłem głównie po to aby zbudować latarkę na diodzie 100 W no ale wyszło jak wyszło.