Problem z zasilaczem Dell DA-2 i iCharger 106B+ = wynik prac
Problem z zasilaczem Dell DA-2 i iCharger 106B+ = wynik prac
Cześć
Kupiłem to ustrojstwo z zamiarem użycia do zasilania ichargera.
Włączyłem - dioda świeci na pomarańczowo. Ok, uciąłem kabel na żądaną długość, polutowałem, sprawdziłem biały to plus, czarny minus, po 3 grube kabelki wlutowane w punkt lutowniczy. Do tego cienki kabelek bez koszulki (uziemienie?) i niebieski i czerwone kabelki, cieniutkie pewnie jakieś sygnałowe (nie moge podejrzeć do czego służą).
Podpinam kabel biały (+) i czarny (-) do wtyczki bolcowej i podłączam zasilacz do Ichargera - nic się nie dzieje z ładowarką
Po połączeniu kabla czerwonego i niebiestiego nic się nie dzieje.
Po połączeniu kabla niebiestkiego i uziemienia zmienia sie świecenie diody na zieloną
Po połączeniu kabla czerwonego i uziemienia nic się nie dzieje.
Zostawiam połączone niebieski i uziemienie, dioda świeci na zielono.
Podpinam kabel biały (+) i czarny (-) do wtyczki bolcowej i podłączam zasilacz - nic się nie dzieje z ładowarką, dioda gaśnie. Trzeba odłączyć sieciowy, aby się zapaliła.
Podłączyłem potem ładowarkę icharger do zasilania 15V 3A i ładowarka działa bardzo dobrze.
Jak uruchomić zasilacz Della?
Kupiłem to ustrojstwo z zamiarem użycia do zasilania ichargera.
Włączyłem - dioda świeci na pomarańczowo. Ok, uciąłem kabel na żądaną długość, polutowałem, sprawdziłem biały to plus, czarny minus, po 3 grube kabelki wlutowane w punkt lutowniczy. Do tego cienki kabelek bez koszulki (uziemienie?) i niebieski i czerwone kabelki, cieniutkie pewnie jakieś sygnałowe (nie moge podejrzeć do czego służą).
Podpinam kabel biały (+) i czarny (-) do wtyczki bolcowej i podłączam zasilacz do Ichargera - nic się nie dzieje z ładowarką
Po połączeniu kabla czerwonego i niebiestiego nic się nie dzieje.
Po połączeniu kabla niebiestkiego i uziemienia zmienia sie świecenie diody na zieloną
Po połączeniu kabla czerwonego i uziemienia nic się nie dzieje.
Zostawiam połączone niebieski i uziemienie, dioda świeci na zielono.
Podpinam kabel biały (+) i czarny (-) do wtyczki bolcowej i podłączam zasilacz - nic się nie dzieje z ładowarką, dioda gaśnie. Trzeba odłączyć sieciowy, aby się zapaliła.
Podłączyłem potem ładowarkę icharger do zasilania 15V 3A i ładowarka działa bardzo dobrze.
Jak uruchomić zasilacz Della?
Ostatnio zmieniony piątek 02 gru 2016, 20:57 przez Bagnet, łącznie zmieniany 1 raz.
Siła spokoju
Spróbuj połączyć tak, jak na końcu i wtedy włączyć zasilanie sieciowe.
W moim przypadku podłączenie ładowarki do działającego zasilacza (ja akurat ten od xboxa używam w tym celu) powoduje zadziałanie zabezpieczeń zasilacza (pewnie ładowanie pojemności wejściowych wymusza zbyt duży prąd).
W moim przypadku podłączenie ładowarki do działającego zasilacza (ja akurat ten od xboxa używam w tym celu) powoduje zadziałanie zabezpieczeń zasilacza (pewnie ładowanie pojemności wejściowych wymusza zbyt duży prąd).
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
plecho1, są lepsze modele warte zakupu, z wyższą mocą, regulacją napięcia oraz prędkości wentylatora. Także nie obwiniaj nas za zakup.
Dobry pakiet do drona w konfiguracji 4-6S spokojnie może pociągnąć tyle (a nawet więcej), o pakietach do e-bików nie wspominam nawet.Bagnet pisze:Przy tym zasilaczu masz 220W do wykorzystania. Pokaż mi odbiornik, który tyle weźmie i który podłączysz do ładowarki...
Jeszcze do mnie nie doszedł, pewnie będę miał go w poniedziałek a z tym podbiciem napięcia to może faktycznie niepotrzebnie Raczej nawet pod obciążeniem nie powinno być spadków poniżej tych 11V. Chcę go używać w celach hobbistycznych głównie z ładowarką Turnigy Reaktor.
Z tym obwinianiem to oczywiście taki żarcik Trafił się za niecałe 40zł z przesyłką to szkoda było nie kupić.
Z tym obwinianiem to oczywiście taki żarcik Trafił się za niecałe 40zł z przesyłką to szkoda było nie kupić.
Super, ale wygląda jak "kupa" i jest wielkości "słonia".ElSor pisze:HP DPS-600B też można kupić za 40zł a nawet mniej i podpiąć 2 Reaktory albo pod 2 takie zasilacze podpiąć mocniejszego Reaktora
Nie nadaje się do użytku domowego, gdy trzeba to położyć na stole lub na szafce. Poza tym piękne ma parametry.
Siła spokoju