DealExtreme - zakupy

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
bartex

Post autor: bartex »

dobra nowina, 2 pozycje zmieniły status na ready :roll:

[ Dodano: Sob Lip 25, 2009 8:23 am ]
z rana miła niespodzianka :wink: wszystko shipped :mrgreen:

[ Dodano: Sob Lip 25, 2009 8:36 am ]
Kur...de znowu zmienili status tym razem 2 pozycje shipped a pozostałe 2 pending :evil:
Awatar użytkownika
Aresius

Post autor: Aresius »

Wiecie może, jak realizowany jest "replacement" w DX?

Ostatnio zamawiałem kilka paczek i wysyłali je w kilka dni i wszystko było ok aż tu zonk, przysłali niekompletne body UF C2 :???:

Dzisiaj mi napisali, że dostawcy nie mogą im dostarczyć brakujących części więc zaproponowali replacement, ale nie napisali żadnych szczegółów. Czy będę musiał im odsyłać towar? Bo nie bardzo mi się widzi wysyłka za połowę wartości body.
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

Jak koszt wysyłki jest nie większy niż 30 % wartości latarki to będą chcieli żeby odesłać.
Ja im wczoraj odesłałem c2 na mc-e poleconym, wyszło 21.30 zł bo mi flądra na poczcie wysłała priorytetem mimo że nie chciałem.
Ekonomicznym koszt to 16 zł.
Awatar użytkownika
Aresius

Post autor: Aresius »

Dzięki igi, czyli wygląda na to, że jest szansa na zostawienie sprzętu :twisted:
No to piszę do Mr Colina z DX :)

EDIT:
Dla potomnych: jest dokładnie tak, jak napisał igi.

Latarka zostaje u mnie :smile:
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

Witam
Czy ktoś odsyłał coś do DX ?
Jak długo trwało zanim zmienili status "Waiting for Return" i oddali kasę ?
Pytam bo wysłałem latarkę już dawno a oni ciągle cicho siedzą.
SZOPEN1988

Post autor: SZOPEN1988 »

Witam czy znalazła by się osoba która zrobiła by mi zakupy w DX na niewiele tylko 38 $ , Ja nie mam konta i nie chce przez przypadek wysłać kasy donikąd Jeśli znalazła byś sie jakaś osoba proszę o kontakt na priv.

Pozdrawiam
Damian
Awatar użytkownika
swietlik

Post autor: swietlik »

SZOPEN1988 pisze:Witam czy znalazła by się osoba która zrobiła by mi zakupy w DX na niewiele tylko 38 $ , Ja nie mam konta i nie chce przez przypadek wysłać kasy donikąd Jeśli znalazła byś sie jakaś osoba proszę o kontakt na priv.

Pozdrawiam
Damian
Proponuję, żebyś uzupełnił profil. Wtedy może znajdzie się ktoś mieszkający niedaleko a to zawsze wygodniej.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

swietlik pisze:Proponuję, żebyś uzupełnił profil. Wtedy może znajdzie się ktoś mieszkający niedaleko a to zawsze wygodniej.
+1
Serdecznie popieram ten wniosek :)
Pozdr.
Pikom
SZOPEN1988

Post autor: SZOPEN1988 »

Już uzupełniłem . Już pomoc w zakupie nie aktualna dzięki Adamowi :)
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Tego jeszcze nie miałem! :evil: Moja przesyłka przekazana została "na odloty" już 11 sierpnia (is being processed for departure from Hong Kong as of 11-Aug-2009.), a do tej pory nie opuściła Hong-Kongu (left Hong Kong for its destination)! Chińczycy strajkują?!?

[ Dodano: Czw Sie 20, 2009 7:35 am ]
Wyjaśniło się! Mimo, że nie "left Hong-Kong", to paczka już 14 była na "mojej" poczcie - tym razem system informatycznych chińskich pocztowców dał ciała!
Dubito ergo sum!
michcioms

Post autor: michcioms »

witam wszystkich. Wszedłem na dx dodałem do koszyka , zapłaciłem pay palem (kumpel to zrobił) i nie wiem co dalej ze statusem itp bo nie mam konta w dx .czy wyślą na adres z pay pala ? kumpel gdzies tam moj adres tez wpisał.prosze o pomoc i sory jesli to było.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

michcioms pisze:witam wszystkich. Wszedłem na dx dodałem do koszyka , zapłaciłem pay palem (kumpel to zrobił) i nie wiem co dalej ze statusem itp bo nie mam konta w dx .czy wyślą na adres z pay pala ? kumpel gdzies tam moj adres tez wpisał.prosze o pomoc i sory jesli to było.
Wejdz na DX i załóż konto podając adres e-mail taki jak jest podany w PayPalu - zobaczysz status oraz na jaki adres pójdzie wysyłka.
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

michcioms pisze: i nie wiem co dalej ze statusem itp bo nie mam konta w dx .czy wyślą na adres z pay pala ? kumpel gdzies tam moj adres tez wpisał.prosze o pomoc i sory jesli to było.
Witaj ;-)
Poproś kumpla żeby podał Ci swój adres email i numer zamówienia-logujesz się i sprawdzasz status przesyłki.Konta zakładac nie musisz
michcioms

Post autor: michcioms »

dzieki wam bardzo ;] napisze do kumpla zeby dał te dane , jakby cos jeszcze nie tak było to bede pisał , pozdro wielkie dla Was ;]
bonio2

Post autor: bonio2 »

Witam, Przymierzam się do zakupu http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26115 , tylko piszecie o podatku Vat i cle, więc zastanawia mnie ile będę musiał zapłacić w najgorszym przypadku za tą latarkę. Zamawiał już może ktoś za taką kwotę? Proszę o pomoc.
Zablokowany