Mam i jest świetne, dobra jakość dźwięku jak na takie maleństwo, słychać bas, potrafi zagrać głośno, ma radio fm które się sprawdza, wejście na karty micro sd i na pendrive, do tego zegarek i budzik, może działać jako zestaw głośnomówiący. Moje wytrzymuje około 8 godzin słuchania przez bluetooth na średniej głośności.
W środku siedzi ogniwo 18650 o pojemności 1500 mAh (w moim egzemplarzu) więc w prosty sposób można podwoić długość czasu działania .
Uka pisze:Nie miałem okazji testować czasu działania na baterii, ale spodziewam się dobrego wyniku.
Kocham takie informacje
Bateria jest ~1000mAh, większość dostępnych na polskim rynku ma ~500mAh.
Ciesze się, że ktoś czyta moje posty.
Bateria wg. producenta ma 2000mAh. Myślę że wytrzyma te 10h i to jest duży plus. Korzystam z niego codziennie po parę godzin, ale nie sprawdzałem dokładnie.
igi, dzięki za link. To taki bardziej kombajn w porównaniu z resztą. Jak z jakością obudowy/elektroniki w środku?
Do jakości nie mam zastrzeżeń, obudowa solidna i dosyć ciężka. Co do elektroniki to też wydaje się być ok ale tu ciężko mi to ocenić . Na pewno gra bardzo czysto i dosyć głośno, jakościowo super. Jak przyniosłem do pracy zaraz 2 kolegów sobie zamówiło .
Rzeczywiście ceny się zmieniają dynamicznie Może jakiś nowi feature aliexpress - im więcej odwiedzin tym wyższa cena. Jak ja wrzucałem linka to cena byla 26 dolców i mniej więcej tyle kosztują te głośniki.
Kupiłem sobie kiedyś taki głośnik. Moje spostrzeżenia są takie:
- wszystkie grają głośno, wyraźnie - generalnie nawet muzyki można na tym posłuchać.
- Wszystkie maja bardzo słaby mikrofon przez co wykorzystanie ich jako zestawu głośnomówiącego jest niemożliwe
Sprawa dotyczy głośników tanich - do powiedzmy 100 zł - próbowałem kiedyś taki głośnik za 599 zł (bodajże JBL) i ten sobie dobrze radził ze zbieraniem głosu - jednak cena abstrakcyjna.
Niestety podobne spostrzeżenia dotyczą zestawów głośnomówiących samochodowych (tych przenośnych z własnym zasilaniem)