Latarka z Castoramy Diall

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
deusexe

Latarka z Castoramy Diall

Post autor: deusexe »

Wczoraj odkryłem w Castoramie latarki DIALL jedna mnie zainteresowała wielkości starych akumulatorowych szperaczy z dużym lustrem, świeciło to znakomicie w jasnym sklepie na około 35m snop był skupiony i ostry jak xenon. Czy ktoś kupił ją może bo wydaję się ok cena też chyba niezła 170 zł Czy za takie pieniądze można jakiś lepszy szperacz kupić w Chinach?
Ostatnio zmieniony piątek 18 lis 2016, 21:41 przez deusexe, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Masz jakieś zdjęcia albo link?

Takie latarki są ograniczone plastikową obudową.
Do tego duże gabaryty i słaby, ciężki akumulator.
Szału nie będzie.

Do czego ma być używana ta latarka?
deusexe

Używana nie będzie konkretnie w jakimś celu, ale brakuje mi dalekosieznego potwora :)
Tak to wygląda:
Obrazek
plecho1
Kontakt:

Post autor: plecho1 »

Chyba lepszym wyborem będzie Convoy C8, za podobne pieniądze kupisz taką latarkę wraz z ogniwem i ładowarką.
deusexe

Też o niej myślałem, ale ta jednak ma lustro z 3 razy większe, a to powinno przekładać się na zasięg...
plecho1
Kontakt:

Post autor: plecho1 »

C8 jest bardziej uniwersalna i dużo mniejsza i raczej poświeci sporo dłużej niż taki olbrzym. Ale wybòr należy do Ciebie :)
allonitium

Post autor: allonitium »

Jak chcesz duże lustro to zobacz lepiej na Convoya L6 - z kodami na BG można kupić poniżej 50$ - podawałem gdzieś w wątku dobra cena 2, są też czasem taniej na GB (poczytaj najpierw opinie o BG zanim zdecydujesz się na ten sklep) - ale rozchodzą się w kilka sekund tyle sztuk dają...
Za niewiele więcej niż ta plastikowa - może nawet nie do końca zabawka - masz porządny kawał metalowej latarki ze strumieniem co najmniej 6x większym...
600 lm to dzisiaj standard dla malej latarki na 2xAA, w tym plastiku z Castoramy będzie albo jakaś podróbka Cree albo dioda 2-3 generacje do tyłu skoro daje tak mało światła. Ja bym za takie coś nie dał nawet 70zl, 170 to moim zdaniem zdecydowana przesada. Podobny zasięg można uzyskać z mniejszego lustra dzięki przyrostowi jasności.
deusexe

Dzięki za opinie, przekonaliscie mnie :)
ODPOWIEDZ