Podziel się swoim smutkiem 2
Wczoraj padł mi dysk ssd w moim domowym mini serwerze . Nauczka żeby nie kupować więcej używanych dysków tzw "nowy wyjęty z nowego laptopa w celu wymiany na większy". Dysk przepracował w sumie niewiele. Najbardziej żal konfiguracji systemu którego nie zrobiłem kopii zapasowej więc teraz będzie mnie czekało sporo pracy przy odbudowie systemu i ustawień.
Mnie również niedawno przydarzyła się awaria dysków w domowym NASie, teraz już nigdy nie kupię 4 takich samych dysków z jednego źródła. 4 Seagate'y zaczęły padać w tym samym czasie.igi pisze:Wczoraj padł mi dysk ssd w moim domowym mini serwerze . Nauczka żeby nie kupować więcej używanych dysków tzw "nowy wyjęty z nowego laptopa w celu wymiany na większy". Dysk przepracował w sumie niewiele. Najbardziej żal konfiguracji systemu którego nie zrobiłem kopii zapasowej więc teraz będzie mnie czekało sporo pracy przy odbudowie systemu i ustawień.
Lumintop Colored Worm 4.0 | Lumintop Tool | JETBeam JET-u | Ledlenser TT | Astrolux S1 | Nitecore EC11 | Nitecore EC4 | Manker U21 | Convoy L6 |
Nitecore TM16GT
Specialized Stix Comp | Convoy S2+ od Dariusz70 | Cygolite Hotshot Pro 150
Nitecore TM16GT
Specialized Stix Comp | Convoy S2+ od Dariusz70 | Cygolite Hotshot Pro 150
http://allegro.pl/nowy-dysk-twardy-hita ... 57530.html
doczytaj sobie o tej serii dysków, ze trzy miesiące temu kupiłem je od tej firmy po 250 zł, nówki.
@igi nie sprawdziłeś SMARTa?
doczytaj sobie o tej serii dysków, ze trzy miesiące temu kupiłem je od tej firmy po 250 zł, nówki.
@igi nie sprawdziłeś SMARTa?
Jak dysk kupiłem to sprawdzałem i było ok. Od tamtej pory go już nie sprawdzałem. Wczoraj zacząłem mieć spadki wydajności podczas kopiowania na sambę, okazało się że mam błędy na zwykłym dyskiu 1tb wd red 2.5 cala gdzie miałem udziały sieciowe - w logach są błędy odczytu i zapisu, więc żeby mieć 100% pewność, że winny jest dysk zrobiłem udział na SSD i na niego zacząłem testowo wgrywać przez smb duży plik. W połowie wgrywania nagle transfer spadł do zera a konsola zasypała się błędami dysku ssd. Po restarcie komputer już go nawet nie wykrył. Przełożyłem do laptopa i też go nie widać . Dzisiaj jeszcze podejmę próbę wgrania mu na nowo firmware bo to dysk na sandforce które miały problemy z padającym fw.
Jak się odratuje to może go wykorzystam jeszcze gdzieś, bo wczoraj zamówiłem już nowy dysk ssd plextora na kościach MLC z gwarancją 3 letnią.
Jak się odratuje to może go wykorzystam jeszcze gdzieś, bo wczoraj zamówiłem już nowy dysk ssd plextora na kościach MLC z gwarancją 3 letnią.
-
Panowie miałem dzisiaj wypadek komunikacyjny Ktoś wjechał mi w tył auta. Nie pojechalem do szpitala, ponieważ dobrze się czułem. Ogólnie mam problem z kręgosłupem i się leczę. Po kilku godzinach w pracy gorzej się czuję, wszystko mi się ponapinało. Czy jeśli w wyniku wypadku coś mi się pogorszyło zdrowie to można jeszcze coś z tym zrobić?
-
-