Uruchomieniem L6
Witam. Jaromir Mucowski z Gdyni z tej strony.
Zakupilem Convoy L6, wczoraj zakupilem baterie Olight 26650 4000mAH, niestety latarka nie wlacza sie.
Czy istnieje mozliwosc ze te baterie sa po prostu za slabe?
Dodam ze zostaly naladowane
Bede wdzieczny za wszelka pomoc.
(jesli powinienem otworzyc nowy watek, prosze o usuniecie wpisu).
Pozdrawiam.
Jarek.
Zakupilem Convoy L6, wczoraj zakupilem baterie Olight 26650 4000mAH, niestety latarka nie wlacza sie.
Czy istnieje mozliwosc ze te baterie sa po prostu za slabe?
Dodam ze zostaly naladowane
Bede wdzieczny za wszelka pomoc.
(jesli powinienem otworzyc nowy watek, prosze o usuniecie wpisu).
Pozdrawiam.
Jarek.
Ostatnio zmieniony czwartek 17 lis 2016, 06:06 przez sideusz, łącznie zmieniany 1 raz.
A czy ogniwa mają płaski czy wystający plus?
Ostatnio zmieniony czwartek 17 lis 2016, 06:06 przez rc.poznan, łącznie zmieniany 1 raz.
Świeć przykładem i nie tylko
Ostatnio zmieniony czwartek 17 lis 2016, 01:50 przez sideusz, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.militaria.pl/olight/akumula ... p36575.xml
Dołożyłem magnesy na plusy w obydwu bateriach (jeden z plusów ma kontakt jedynie ze sprężynką,zakładam że i bez magnesu by miał?).
Niestety latarka nie włącza się.
Dołożyłem magnesy na plusy w obydwu bateriach (jeden z plusów ma kontakt jedynie ze sprężynką,zakładam że i bez magnesu by miał?).
Niestety latarka nie włącza się.
Ostatnio zmieniony czwartek 17 lis 2016, 13:36 przez sideusz, łącznie zmieniany 4 razy.
1. A sprawdziłeś napięcie aku miernikiem ?
2. Masz dokręconą latarkę w każdej możliwej części ? Jeśli jest minimalny luz, mimo naładowanych baterii, przeszkodzi to w jej działaniu. Na początek sprawdź tył latarki i pierścień znajdujący się przed włącznikiem - dokręć go (mam nadzieję że dość jasno mówię dla Ciebie). W razie niejasności daj znać, zrobię fotkę.
2. Masz dokręconą latarkę w każdej możliwej części ? Jeśli jest minimalny luz, mimo naładowanych baterii, przeszkodzi to w jej działaniu. Na początek sprawdź tył latarki i pierścień znajdujący się przed włącznikiem - dokręć go (mam nadzieję że dość jasno mówię dla Ciebie). W razie niejasności daj znać, zrobię fotkę.
Niestety nie mam żadnego miernika (jestem absolutnym laikiem).
Latarka dokręcona, pierścienie z przodu i tyłu latarki również (zgaduję że mowa o pierścieniu z dwoma otworami).
Wcześniej zauważyłem luźny kabel przy sprężynie na tyle latarki, dolutowałem go do lutu u podstawy sprężyny (widziałem że tak było w oryginale patrząc na zdjęcia zamieszczone przez jednego z użytkowników forum).
Latarka dokręcona, pierścienie z przodu i tyłu latarki również (zgaduję że mowa o pierścieniu z dwoma otworami).
Wcześniej zauważyłem luźny kabel przy sprężynie na tyle latarki, dolutowałem go do lutu u podstawy sprężyny (widziałem że tak było w oryginale patrząc na zdjęcia zamieszczone przez jednego z użytkowników forum).
Ostatnio zmieniony czwartek 17 lis 2016, 19:44 przez sideusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety nie mam żadnego miernika. Postaram się jakiś kupić dzisiaj/jutro.
Ostatnio zmieniony czwartek 17 lis 2016, 19:45 przez sideusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak odkręcić dupkę z wyłącznikiem to następny element jest taki wykręcany pierścień który można zastąpić drugim pierścieniem który był w komplecie. Weź go wykręć, zastosuj tylko magnes pomiędzy cele i skręć latarkę. Kiedyś miałem też podobny problem przez niedokręcony pierścień który nie pozwalał na kontakt pomiędzy tubą a dupką.
Świeć przykładem i nie tylko
Miałem już robić zdjęcia, pokazujące co ściągam/nakładam na gwinty...ale latarka zadziałała po zdjęciu oringu z przedniego gwintu.
Niestety ponownie go założyłem i nawet po zdjęciu - nie działa.
Jakkolwiek, wiem już ze to nie baterie, wiec metoda prób i błędów powinienem zaraz znaleźć źródło problemu.
Dziękuję serdecznie za pomoc.
Jeśli uda mi się ustalić co jest przyczyna to podzielę się doświadczeniem
Niestety ponownie go założyłem i nawet po zdjęciu - nie działa.
Jakkolwiek, wiem już ze to nie baterie, wiec metoda prób i błędów powinienem zaraz znaleźć źródło problemu.
Dziękuję serdecznie za pomoc.
Jeśli uda mi się ustalić co jest przyczyna to podzielę się doświadczeniem