Maleńka latarka na AAA i 10440

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Kafar

Post autor: Kafar »

WertyX pisze:SF-348 nie ma żadnej dziurki, nie idzie go przypiąć do kluczy.....
Autor tematu nie wspomniał nic o możliwości przypięcia do kluczy, poza tym Zbychur również podał propozycję bez możliwości zawieszenia (ok. jak się pokombinuje to da się zawiesić :D ), dopiero artur_n wspomniał, że chce coś do kluczy ;)
kemor90

Post autor: kemor90 »

Ja już jakiś czas też poszukuje minilatarki do kluczy i tej Olight i3E dla mnie będzie idealny. Mniejszej latareczki na AAA tej mocy bardzo nie widać. Tylko jeszcze się zastanawiam czy brać czarną bądź srebną :)
WertyX

Post autor: WertyX »

:mrgreen:
Temat jest z 2014r
Kolega Artur go "odświeżył" ....

Ja dorzucę może
Convoy Tiny XP-E2 Stainless Steel EDC LED Flashlight AAA
Przepraszam za brak ogonków w polskich literkach. Zazwyczaj piszę z telefonu i może coś umknąć.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

kemor90 pisze:Ja już jakiś czas też poszukuje minilatarki do kluczy i tej Olight i3E dla mnie będzie idealny. Mniejszej latareczki na AAA tej mocy bardzo nie widać. Tylko jeszcze się zastanawiam czy brać czarną bądź srebną :)
Bierz czarną, srebrna jest trochę mocniejsza, ale zupełnie niepotrzebnie, bo tylko szybciej wysysa baterie.
No i zastosowanie Li-ion mija się w tej latareczce z celem. Będzie tylko kilkanaście minut świecenia. No chyba, że chce się zrobić WOW przed znajomymi, to jak najbardziej wskazane.
Kafar

Post autor: Kafar »

WertyX pisze::mrgreen:
Temat jest z 2014r
Kolega Artur go "odświeżył" ....

Ja dorzucę może
Convoy Tiny XP-E2 Stainless Steel EDC LED Flashlight AAA
:mrgreen: hahaha
No cóż...przyznaję się, nie zwróciłem uwagi na datę rozpoczęcia tematu i że Artur go wyciągnął z "czeluści ciemności" ;)
Oprócz tego co zaproponowane wcześniej to myślałem, że może coś ze Fenixa...ale z tego co widzę to wszystko tylko na AAA.
Może coś z "wyższej" półki?!
DQG Tiny Titanium - zależnie od wersji (do wyboru: prawdopodobnie Nichia z CRI 90+, i XP-G2 zimna i neutralna) od $39,99 do $44,99
A tutaj recka wersji XP-G2 Neutral.

Nawet nie poczujesz, że coś przypiąłeś do kluczy :D

-edit-
Na Gearbest ciut taniej - $39,18 (tylko wersja XP-G2 zimna i neutralna)
O i jeszcze wersja SS za $25 (tylko zimna barwa)

-edit 2-
I jeszcze jedna mała bestyjka, również Titanium, ale tym razem z diodą XP-L
ThruNite Ti4 Ti - $32,57
Niby tylko AAA, ale ... na 10440 również działa, aż za dobrze :twisted: na Hi prawie 550 Lm na starcie i 350 po 30 sekundach, ale chyba można wodę na tym gotować!
Recenzja na BLF
Ostatnio zmieniony sobota 12 lis 2016, 20:34 przez Kafar, łącznie zmieniany 1 raz.
kemor90

Post autor: kemor90 »

pietros pisze: Bierz czarną, srebrna jest trochę mocniejsza, ale zupełnie niepotrzebnie, bo tylko szybciej wysysa baterie.
No i zastosowanie Li-ion mija się w tej latareczce z celem. Będzie tylko kilkanaście minut świecenia. No chyba, że chce się zrobić WOW przed znajomymi, to jak najbardziej wskazane.
Tak myślę, że czarną jednak lepiej. Li-jon nie planuje wkładać, 90 lm mi wystarczy do przyświecenia okazjonalnie zamiast tel wyciągać. Ma być praktyczne i prawie zawsze ze sobą zamiast innego breloka z kluczami. Chyba, że na zapas do kieszeni dla efektu przed znajomymi, jak piszesz :D
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Na li-ionach robi wrażenie, ponoć 300LM, choć dioda jest tak osadzona że strach ją tak przypalać :mrgreen:

Bierz czarną, srebrna i copper działają ~10min krócej na białym Eneloopie, a jasność bez większej różnicy.
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

Dzięki koledzy za zainteresowanie. Latarka oczywiście ma być z możliwością zawieszenia i wolał bym coś z tańszych opcji. Mam na stanie 10440 z zabezpieczeniem.

Nie ukrywam że ThruNite Ti AAA to ciekawa opcja lecz cena trochę za bogata jak za takie maleństwo.

Olight i3E łyka 10440?

Teraz mam mętlik w głowie.
Everybody lies...
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Teoretycznie tak, ale ze względu na termikę diody nie odważyłbym się świecić nią więcej niż kilka-kilkanaście sekund na li-ionie.
Awatar użytkownika
artur_n

Wcześniej miałem Tank 007 na 10440 i dawał radę termicznie. Nie świeciłem tym długo tylko raz na jakiś czas gdzieś przyświecić.

Rozleciał się włącznik więc szukam coś na zastępstwo.
Everybody lies...
Awatar użytkownika
maba

I3E łyka li-ion, świeciłem do końca aku, bez chłodzenia, o dziwo działa do tej pory :mrgreen:

http://www.torch.pl/forum/index.php/top ... #msg254333

A w środku wygląda tak, więc trochę strach:

http://www.torch.pl/forum/index.php/topic,62577.0.html
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

Jak z tańszych opcji, to Lumintop Tool/Worm. Jest też wersja Tool z magnesem. Nie wiem jak na 10440, ale 100lm wyciągają na AAA z pełną stabilizacją. Do kupienia w okolicach 10$ a nawet mniej z kuponami.
Awatar użytkownika
maba

Astro, Jet, Worm czy I3E - wszystkie fajne, każda ma coś w sobie :mrgreen:

Obrazek
Awatar użytkownika
artur_n

maba, 10440 miałeś z zabezpieczeniem? Obawiam się czy wejdzie zabezpieczony.

Fajne są te wersje Ti wpadają mi w oko.
Everybody lies...
Awatar użytkownika
maba

ODPOWIEDZ