Banggood

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Jak przyjedzie. Logika nawet podpowiada, że skoro confirm delivery znaczy potwierdź dostawę, to klikamy aby potwierdzić że doszło.
hoka

Post autor: hoka »

jak przyjdzie - no ale nikt Ci nie zabroni zrobić tego wcześniej ;) mogą się jednak pojawić problemy ze zwrotem gdyby jednak nie przyszła paczka
Ostatnio zmieniony piątek 28 paź 2016, 13:13 przez hoka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SebaZ74

Post autor: SebaZ74 »

Dzięki :oops:
Pokój i Dobro...przynajmniej warto próbować...
fxxx

Post autor: fxxx »

ec4 dotarła dzisiaj.
glebor

Post autor: glebor »

Mam szybkie pytanko, zamówiłem w banggood zestaw arduino do nauki programowania i wybrałem przesyłkę priority direct mail (szybka przesyłka i tania) tyle, że nie wiem, czy to przyjdzie pocztą? Znalazłem, że przesyłka jest wysyłana NL-postem.
Rowery elektryczne
epojazdy.blogspot.com
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Pocztą, a czym? :smile: Zdaje się że to będzie normalny polecony nadany z Holandii.
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

Ciekawe że ta przesyłka jest droższa od zwykłej rejestrowanej i podany czas oczekiwania jest krótszy. Faktycznie holenderska działa ostatnio szybciej czy to tylko taka ściema?

Druga sprawa. Kupiłem ostatnio parę rzeczy w bangoodzie. Płacę paypalem gdzie mam podpięte trzy karty: w złotówkach, euro i dolarach. Zawsze przy wszystkich płatnościach paypalem (nie tylko z bangooda) domyślnie wybrana jest karta jaką ostatnio płaciłem. Oczywiście w opcjach mam ustawione aby paypal nie przeliczał walut. W bangoodzie mam wybrane dolary. Dwa razy zdarzyło mi się, że płatność była dokonywana w złotówkach, a nie dolarach. Raz nie zauważyłem i pobrało mi złotówki z karty dolarowej. Za drugim razem anulowałem płatność i próbowałem ponownie. Dalej były złotówki i w dodatku wybrana domyślnie była karta złotówkowa, mimo że ostatnio nią nie płaciłem. Musiałem w bangoodzie zmienić walutę z dolarów na coś innego i wrócić do dolarów aby w płatność poszła w dolarach. O co tu chodzi? Ktoś też tak miał?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

rafalzaq pisze:Ktoś też tak miał?
Mam już tylko podpiętą kartę z USD. Kupowałem w chińskim sklepie i po przejściu do płatności i zalogowaniu do PP pokazuje mi, że mam zapłacić xxx zł. Anulowałem zakup, z PP usunąłem inne waluty niż USD i już nic nie przelicza (było euro, PLN i domyślne USD).
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

rafalzaq pisze:Faktycznie holenderska działa ostatnio szybciej czy to tylko taka ściema?
NL z BG zawsze mi działa najlepiej.
arekm

Post autor: arekm »

Mi zawsze z PP ściąga w tej walucie, którą mam u góry strony w banggoodzie ustawioną.
hoka

Post autor: hoka »

rafalzaq pisze:Faktycznie holenderska działa ostatnio szybciej czy to tylko taka ściema?
Działa szybciej. W zeszłym roku średnia czasu doręczenia NLPosta do Polski dla moich paczek to było 22 dni. Obecnie maksymalny czas oczekiwania to 7 dni.
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

ElSor, jak usunąłeś te inne waluty? Miałeś jakieś złotówki i euro na paypalu i się ich pozbyłeś czy jest tam jakaś ukryta opcja? Ale i tak nie mogę zrezygnować z innych walut bo jednak czasem płacę paypalem w euro i złotówkach.

Zobaczymy jak to będzie w moim przypadku. Jakieś 3 tygodnie temu zamówiłem paski ledowe i wybrałem zwykły tracking. Jeszcze w Warszawie tego nie ma. Nakupiłem tez kilka pierdół, ale bez trackingu. Nic jeszcze nie przyszło, ale mijają dopiero dwa tygodnie. W ten weekend wziąłem coś z pocztą holenderską, ale jeszcze niczego w trackingu nie ma.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

rafalzaq, https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/websc ... currencies "zamknij konto w danej walucie". Oczywiście na koncie PP nie mam żadnych pieniędzy, tylko podpięta karta $.
alojzy

Post autor: alojzy »

Czy ktoś z was korzystał z takich akumulatorków 9v?
http://www.banggood.com/ZNTER-S19-9V-40 ... mds=search
Trzeba mi takie dwa i nie wiem czy kupić normalne 9v ładowane poprzez ładowarkę czy takie dziwne ustrojstwo może byłoby lepsze
Ostatnio zmieniony wtorek 15 lis 2016, 16:11 przez alojzy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Zamówiłem taki jeden, czekam.
Pyra Pisał że takiego używa, chyba jest zadowolony.
ODPOWIEDZ