Latarka dla Policjanta

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Rasoir0591

Latarka dla Policjanta

Post autor: Rasoir0591 »

Cześć,
szukam taniej latarki (fajnie było by w zestawie z ładowarką i akumulatorkiem), której będę używał w patrolu wieczorami. Wiadomo, nie będzie to ciemny las tylko mieszkanie ew melina bezdomnych. Raczej będę używał jej zamocowanej na kamizelce taktycznej. Kwota około 100-150zł wiem, że nie kupię za to czegoś szałowego, ale nie chcę kupić czegoś co rozpadnie się po drugim włączeniu czy upadku na interwencji.
:)
@edit
Zapomniałem dodać w grę wchodzą sklepy internetowe (równiez aliexpres i gearbest) i ew jakieś dobre używki.
plecho1
Kontakt:

Post autor: plecho1 »

Polecam zainteresować się latarką kątową, można ją używać jako zwykłą ręczna latarkę, można ją zaczepić klipsem np. do kamizelki i będzie skierowana do przodu, w komplecie jest też opaska na głowę dzięki czemu może być wykorzystywana jako czołówka. Na forum często są polecane latarki firmy Skilhunt. Też używam takiej latarki (Xtar H3) i jest moją ulubioną tylko do Twoich zastosowań może trochę zbyt wąsko świecić i raczej lepiej sprawdzi się Skilhunt H02 lub H03 z optyką TIR.
Rasoir0591

W kamizelce mam przystosowany do tego uchwyt a latarka czołowa nie będzie mi potrzebna :)
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

Nie wiem czy to Ty poruszyłeś temat "latarka dla policjanta" na torchu.pl ale podobnie jak w którymś z poruszanych u nas "latarka dla wędkarza, kominiarza i babci klozetowej" podpowiem jedno - nie ograniczaj się do AA czy AAA.
Ja wiem, że duża cześć osób pytających a wchodzących dopiero w świat mocniejszych latarek chciałaby aby świat działał po staremu czyli najlepiej za półdarmo - nie da sie tak.
tani samochód sportowy to kompromis który daje zajawkę emocji z tego czym jest Ferrari czy MClaren na torze - można oczywiście uzyskać bardzo zbliżone emocje jadąc prawie cywilnym sprzetem typu podrasowane porsche czy Jaguar ale ilośc kasy która trzeba przeznaczyć na toto jest przeogromna.
W temacie latarek z wygarem panuje jeden bóg zasilania - ogniwo litowo-jonowe w różnych odmianach - nie ma zmiłuj się - jest albo albo - bateryjki AA czy AAA niezależnie od ich ilości to za mało aby wyjść na dwór i przez parę godzin wypluwać 300-400 lumenów ze świecidła wielkości flamastra.
Każdy kto próbował pokazać mi jakie to mocne są AA umierał ze swoim bździdłem na 500 lumenach po kilkunastu minutach gdzie zwykły Convoy S3 na jednym ogniwie ciągnał przez pełna godzinę na 1000 lumenów zachwycając jasnością obszarem działania ...
Chcąc posiadać mega światło wielkości flamastra o długości 12 cm średnicy ok 2 cm MUSISZ sięgnąć tam gdzie się boisz - ogniwo 18650 w latarce i drugie w kieszeni.
Anegdotycznie - jedyne miejsce gdzie samochód ma wielkość kartonu 100x100x100 cm to ... zgniatarka - ale karton złomu to już nie samochód ;) więc nie oczekuj cudów od paluszków - ta wersja bajki o cudownym AA nie istnieje ...
plecho1
Kontakt:

Post autor: plecho1 »

O czołówce wspomniałem tylko jako o dodatku który może przydać się poza pracą:)
Szwagier do podobnego zastosowania tylko w wojsku używa latarkę EDC X1 i jest bardzo zadowolony z ilości światła a kolegom popadały kopary z wrażenia że takie maleństwo daje tyle światła :) ale brakuje mu właśnie możliwości montażu do kamizelki gdzie taka kątowa sprawdzi się idealnie i zaświeci podobnie.
Rasoir0591

EDC X1 ok lece po szukać :) Jeszcze jakieś propozycje?
maro21

Post autor: maro21 »

Convoy S2+ z SMO(dioda, kolor do wyboru), ładowarka Lii100, aku z rozbiórki albo ze sklepiku.
Na początek wystarczy na pewno.
Ostatnio zmieniony sobota 12 lis 2016, 19:48 przez maro21, łącznie zmieniany 1 raz.
Ganzo G718B
Rasoir0591

Convoy S2+ z SMO to rozumiem jakaś modyfikacja tak? :D
Czy w tym temacie : http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=14000 coś takiego dostanę. Tak tam czytam i czytam, ale nie bardzo ogarniam jakie drivery dobrać, czy brać z kolimatorem.
Czy lepiej na allegro - znalazłem takie coś; http://allegro.pl/latarka-led-convoy-s2 ... 45909.html
ODPOWIEDZ