Tak są 2 standardy, OMTP i CTIA/AHJ (od 2012) gdzie są zamienione masa z mikrofonem.
Lutowanie kabli słuchawek.Jak się pozbyć lakieru z przewodu?
O, ciekawa informacja, dzięki. Sądziłem, że różnica między Apple a Andrutem wynika z innego rodzaju sterowania, bo poza poruszoną kwestią pinów pozostaje jeszcze do rozwiązania kwestia kodowania przycisków głośniej/ciszej/play-pauza, co odbywa się pewnie jakimiś krótkimi impulsami czy coś? I to pewnie też jest inaczej w Apple i inaczej w Androidzie.Rysiu. pisze:Tak są 2 standardy, OMTP i CTIA/AHJ (od 2012) gdzie są zamienione masa z mikrofonem.
Olight R50, S30R II, S15R, Skillhunt H03, Led Lenser P2 BM, D.Q.G Spy
Nie tyle różnica między Apple a Android co jest to zależne od producenta mała ściąga.
Na szczęście są przejściówki z których sam korzystam klik
A co do sygnałów sterujących to nie ma jakiejś wielkiej filozofii, po prostu idzie sygnał jak jest zwarty 3 i 4 przez kliknięcie, wystarczy miernik by to sprawdzić. Dlatego to działa zarówno w telefonach Apple, Samsungach i innych.
Z tego co jeszcze znalazłem w przypadku pilotów z regulacją głośności (2 dodatkowe przyciski) do przełączników są dodane rezystory, telefon sobie odczytuje wartości i zależnie od tego jest sterowany, dlatego tylko to może nie działać jak mamy np. słuchawki od Samsunga podłączone do Appla i odwrotnie.
Na szczęście są przejściówki z których sam korzystam klik
A co do sygnałów sterujących to nie ma jakiejś wielkiej filozofii, po prostu idzie sygnał jak jest zwarty 3 i 4 przez kliknięcie, wystarczy miernik by to sprawdzić. Dlatego to działa zarówno w telefonach Apple, Samsungach i innych.
Z tego co jeszcze znalazłem w przypadku pilotów z regulacją głośności (2 dodatkowe przyciski) do przełączników są dodane rezystory, telefon sobie odczytuje wartości i zależnie od tego jest sterowany, dlatego tylko to może nie działać jak mamy np. słuchawki od Samsunga podłączone do Appla i odwrotnie.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC