igi pisze:Takim zachowaniem niestety tylko pogłębiasz patologię na tym portalu. Ważniejsze jest jednak sprawdzenie za co są negatywne komentarze a nie ich ilość.marmez pisze:Cóż, współczuję.
Ja kupuje na allegro, ale staram sie tylko od najlepszych sprzedawców, nawet jezeli mam troche przepłacić. Jak osoba prywatna ma mniej niż 98% pozytywów, to dla mnie odpada. Dużo widac tez po punktach w tej 5stopniowej skali.
Pisałem z telefonu i nie rozpisałem dokładnie, kiedy dla mnie te % pozytywów dla mnie mają znaczenie, a wystarczające są, gdy ktoś tylko (albo prawie tylko) sprzedaje i ma już kilkaset punktów. Wtedy negatywy oczywiście są tylko za sprzedaż (dużo jest takich półprofesjonalnych handlowców naciągaczy).
Jeżeli ktoś ma mniej niż 100-200 pkt. to wtedy warto poczytać za co są negatywy i wtedy też często czytam jakie oceny mają osoby, które te negatywy wystawiły, bo jak negatywa wystawia ktoś, kto ma już Zawieszone Konto, to no oczywiście dla mnie jak by to był pozytyw.
Tak, że przepraszam, że uprościłem, że chodziło mi o punkty (pół)hurtowych SPRZEDAWCÓW.
Sam też jakiś czas miałem <97% pozytywów, A ze sprzedaż mam 2 neutrale (1 za to, że przyjąłem zwrot telefonu, oddałem wszystkie koszty i dostałem neutrała od dzieciaka... Szczęśliwie w treści chociaż uczciwie opisał). i bez negatywów za sprzedaż, ale mam po jednym negatywie i neutrale za kupno (oba odwetowe od pacanów).
Pozdrawiam