Witam, potrzebuję zmajstrować światełka choinkowe z ok. 20-24 lampek, które będzie można zasilać np. z pakietu rowerowego 7,4V. Znalazłem coś takiego po taniości na allegro i w zasadzie 2 takie sznury (2x10 led) by mnie urządzały, ALE boję się, że to zasilanie z dwóch paluszków wystawione na mróz pociągnie z pół dnia i padnie.
http://allegro.pl/10-led-lampki-choinko ... 48793.html
Dlatego właśnie pomysł, żeby tam dać zasilanie z pakietu rowerowego, bo będę tam mógł zajrzeć (i ewentualnie podmienić zasilanie) tylko ok. raz na tydzień. Poza tym fajnie by było, gdyby jednak jakieś miganie można było tam włączyć.
Czy ktoś ma może jakiś pomysł jak to w miarę prosto zrobić? Nie jestem niestety światełkowym McGyverem, ale w porządniejszą (acz chińską) lutownicę się ostatnio zaopatrzyłem, więc jestem w stanie spróbować powalczyć
Światełka LED choinkowe DIY - pomocy.
Witam
Cóż, sprawa jest taka, że tego co się stanie z diodami po podniesieniu napięcia zasilania, nikt nie jest w stanie ocenić, bez zapoznania się z konstrukcją, dlatego też nie udzielono odpowiedzi.
Pozdrawiam
Cóż, sprawa jest taka, że tego co się stanie z diodami po podniesieniu napięcia zasilania, nikt nie jest w stanie ocenić, bez zapoznania się z konstrukcją, dlatego też nie udzielono odpowiedzi.
Jeśli chodzi o Li-Ion, to one po naładowaniu mają ponad 4V.Fil pisze:a czy jeżeli takie 3V lampki podłączę do aku 3,7V, ...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.