Co sobie ostatnio kupiliście 2
U mnie ten element jest w porządku. Paprochów pod optyką nie miałem wcale, ale sama optyka TIR (ta plastikowa pod szybką) jest źle odlana i ma na powierzchni taką kreskę.pietros pisze:Przepraszam za off topic, ale wrócę jeszcze do tego astroluxa. Po dokładniejszych oględzinach okazało się, że podtoczenie na oring optyki jest za głębokie i bezel ją trzymający jest pęknięty dookoła i trzyma się tylko w jednym miejscu. Sprawdźcie proszę jak to wygląda u Was. Na początku tego nie widziałem, bardzo cienka rysa wokoło optyki - około 0,8mm od brzegu.maba pisze:To jest właśnie cały Astrolux - ceny super, projekty też, ale QC mocno kuleje.
[url=http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_581cfb8b8795a7122.jpg]Obrazek[/url]
Przy okazji widać ile paprochów jest pod optyką.
Z tego co się orientuję, to kuleje u nich nieco kontrola jakości.
Jeśli kupiona na banggood i może to świadczyć o np problemie ze szczelnością, to pisz do nich.
A tak to wygląda u mnie:
Będę musiał do nich napisać. Niech wysyłają nową głowicę.
Zmierzyłem prąd, w trybie turbo na świeżo naładowanym NCR18650A miernik wskazał 8,45A . Latarka po 20 sekundach zaczęła parzyć w dłonie, dłużej nie testowałem. Według mnie sterownik zdecydowanie do wymiany. W trybie max było 3,8A, a światła nie jest wcale dużo mniej niż w turbo.
Zmierzyłem prąd, w trybie turbo na świeżo naładowanym NCR18650A miernik wskazał 8,45A . Latarka po 20 sekundach zaczęła parzyć w dłonie, dłużej nie testowałem. Według mnie sterownik zdecydowanie do wymiany. W trybie max było 3,8A, a światła nie jest wcale dużo mniej niż w turbo.
-
-
I do drobnego majsterkowania w domu ma to u mnie służyć, a i może dokupię jeszcze do kompletu "kopyto" 4Ah.Daemon1988 pisze:Vigo posiadam identyczny zestaw Boscha. Wkrętarka poza luzem na "futerku" daje rady. Natomiast wyrzynarka zjada baterię w oczach. Panele można kłaść ale jeśli będziemy ciąć coś grubszego to ładowarka nie wyrabia Ogólnie do drobnych prac sprzęt jak najbardziej OK.
Ten model wkrętarki od dawna chciałem mieć, a wyrzynarka wpadła niejako przy okazji, bo akurat cena takiego zestawu była najkorzystniejsza.
PS Jeszcze mam w planach dokoptować do tego odkurzacz aku GAS 10,8, by przy jakiejś drobnej robótce typu otwór pod obrazek w ścianie nie musieć fatygować dużego odkurzacza z filtrem wodnym.
Czyli brakuje mi tej zasłonki przy nożu, tej płaskiej, tą "okrągłą" mam.
Widzę że powiększa nam się klub "Bosch"
Tak się zastanawiam jak już nas tylu siedzi na tym forum to może by udało się zrobić szkic do drukarki 3D obudowy akumulatora 4,0Ah lub większe do naszych sprzętów 10,8V
Zwykły akumulator na 3x 18650 już ktoś zrobił, więc powinno pójść łatwo, wystarczy pojemnik dorobić.
Żeby nie robić offtopa to moje ostatnie zakupy Boscha:
Na zdjęciu możemy zobaczyć:
- Odkurzacz Ventaro
- GDR
- GOP
- 2x GSR
- GWS
- GSA
- Uneo
- 2x GLI
- Walizka GLI
Narazie tyle
Szukam Wiatraka coś jak Ryobi R18F ale chyba zostanie DIY
Tak się zastanawiam jak już nas tylu siedzi na tym forum to może by udało się zrobić szkic do drukarki 3D obudowy akumulatora 4,0Ah lub większe do naszych sprzętów 10,8V
Zwykły akumulator na 3x 18650 już ktoś zrobił, więc powinno pójść łatwo, wystarczy pojemnik dorobić.
- Odkurzacz Ventaro
- GDR
- GOP
- 2x GSR
- GWS
- GSA
- Uneo
- 2x GLI
- Walizka GLI
Narazie tyle
Główny spammer tego Forum
ProLight, nie widać foto (przynajmniej u mnie), a chętnie bym spojrzał.ProLight pisze:Czyli brakuje mi tej zasłonki przy nożu, tej płaskiej, tą "okrągłą" mam.
- Odkurzacz Ventaro
- GDR
- GOP
- 2x GSR
- GWS
- GSA
- Uneo
- 2x GLI
- Walizka GLI
Narazie tyle
Ja zaczynałem od linii zielonej:
- mam od kilkunastu lat jakąś sieciową PSB z udarem (bodajże 500RE),
- PMF 10,8 LI; (dwie sztuki, a właściwie trzy )
- PST 10,8 LI;
- PTK 3,6 LI;
- PSR 1080 (na wylocie);
- PSR Select;
- PFS 105E;
- GSR ProDrive (na wylocie);
- GSR 10,8-2-LI i GST 10,8 V-LI to moje pierwsze sztuki z linii niebieskiej, nie licząc ProDrive'a.
Im bardziej wciskasz przycisk tym większe obroty, tak działają chyba wszystkie wiertarki/wkrętarki. Przycisk wciśnięty do oporu->obroty maks.fxxx pisze:wkrętarka startuje od razu z pełną mocą czy 'rozpędza' się? Dostałem ostatnio do kompletu szuflad blum podobną (nie pamiętam modelu) i tragedia, do pracy się nie nadaje, już driver dremela jest lepszy.
___
Ostatnio zmieniony czwartek 10 lis 2016, 20:55 przez Vigo, łącznie zmieniany 2 razy.
Mylisz się, mam w domu jakąś wkrętarkę Boscha co zawsze startuje na max a ostatnio zakupiłem PSB 18 LI-2 i ta już ma regulację obrotów.Vigo pisze:Im bardziej wciskasz przycisk tym większe obroty, tak działają chyba wszystkie wiertarki/wkrętarki. Przycisk wciśnięty do oporu obroty maks.
Everybody lies...