[SZUKAM] Przetwornicy step up, która "ciągnie" już
[SZUKAM] Przetwornicy step up, która "ciągnie" już
Hej Panowie,
Poszukuje gotową przetwornicę STEP UP, która potrafi zwiększyć napięcie do ~ 12V już od 3V i dostarczyć tak z 10A, ciągłego prądu.
Tak, wiem efektywność i straty....
Poszukuje gotową przetwornicę STEP UP, która potrafi zwiększyć napięcie do ~ 12V już od 3V i dostarczyć tak z 10A, ciągłego prądu.
Re: [SZUKAM] Przetwornicy step up, która "ciągnie"
Issac pisze:Hej Panowie,
Musisz zdecydować czy ma dawać 12V i 10A czy dawać 12V i 3A Dwa posty i różnie to można zrozumiećIssac pisze:ptja, 10A na wejściu ~ 3A na wyjściu
Teoretycznie na LM2596 takie coś można osiągnąć, ale najczęściej gotowce mają podawany próg napięcia wejściowego jako 3,2 V.
ILPT
Mam step-upa i dla wszystkich, którzy myślą o wyborze niestety eksploatowanie ich z dużym prądem to kiepski pomysł. Przy działaniu do 50% możliwości śmigają świetnie. Miałem model 400W 40V 10A - te z nastawianiem cyfrowym napięcia. W stepupach spójrzcie na kondensatory umieszczone blisko uzwojeń. Najlepszym rozwiązaniem jest na wstępie wymienić kondensatory na lepsze i takie z dłuższymi nóżkami, które można odsunąć od cewek co najmniej na 1,5cm. Niestety w moijej przy zwarciu które nastąpiło w kondensatorze poleciały ścieżki na płytce i naprawiać stepupa za 20$ już nie warto
Rowery elektryczne
epojazdy.blogspot.com
epojazdy.blogspot.com
skaktus,
Podłączenie do Powerbanka 32Ah 3,7V, żeby zasilić instalację 12V
Nigdy nie brałbym więcej niż 6A - 8A, dlatego z zapasem poszukuje takiego co może dać z 10A.
Podłączenie do Powerbanka 32Ah 3,7V, żeby zasilić instalację 12V
Nigdy nie brałbym więcej niż 6A - 8A, dlatego z zapasem poszukuje takiego co może dać z 10A.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 07 lis 2016, 18:03 przez Issac, łącznie zmieniany 1 raz.