Routerek Xiaomi. Urwane złącze USB.
-
Routerek Xiaomi. Urwane złącze USB.
Witam. Mam taki oto routerek od Xiaomi. Problemem jest w nim gniazdo które noooo urwało się. Z tego co widzę to 2 najpotrzebniejsze piny zostały ale potrzebuję pomocy co gdzie musi być dolutowane. Gniazdo niedługo do mnie powinno przyjechać ale obecnie muszę to zrobić na krótko czyli dolutować przewodu od kabla USB który gdzieś tam w szafie leży. Żyłki od kabla to sobie też pomierzę i przylutuje tylko co i gdzie?
W kablu mam 3 przewody. Czerwony 5,2V , biały ok. 2,5V i zielony też ok, 2,5V no i oplot całego kabla.
W kablu mam 3 przewody. Czerwony 5,2V , biały ok. 2,5V i zielony też ok, 2,5V no i oplot całego kabla.
Witam
Masz dwa pola lutownicze, jedno to + drugi -. Weź miernik i poszukaj, które pole ma przejście do masy, (metalowe ekrany itp.) to jest -.
Najpewniej prawy to plus, gdyż często w gałęzi plusa, umieszcza się w szeregu elementy zabezpieczające itp. W tym wypadku, chyba poszło po taniości, i jest zworka.
Pozdrawiam1
Masz dwa pola lutownicze, jedno to + drugi -. Weź miernik i poszukaj, które pole ma przejście do masy, (metalowe ekrany itp.) to jest -.
Najpewniej prawy to plus, gdyż często w gałęzi plusa, umieszcza się w szeregu elementy zabezpieczające itp. W tym wypadku, chyba poszło po taniości, i jest zworka.
Pozdrawiam1
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
-
-