Hej Po przeczytaniu opinii na Aliexpress Cycloving T7 Ali Link. Niestety nie znalazlem żadnego info na forum. Wiec pytanie - jak wrażenia? Są jacyś właściciele, robiliście jakieś modyfikację?
Zakupilem w ciemno dwie latareczki. Martwi mnie jedna rzecz - wąskie skupienie swiatła. Czy istnieje możliwość dokupienia jakiejś optyki aby rozproszyć światło na boki w jednym egzemplarzu ?
Fragment zdjecia z Aliexpress
Cycloving T6 - Opinie - Plus możliwość dodania soczewki
Cycloving T6 - Opinie - Plus możliwość dodania soczewki
Ostatnio zmieniony niedziela 30 paź 2016, 08:54 przez user, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja zrobiłem tak http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=17042
Wiesz może jaką średnice powinna mieć soczewka do tego modelu. Piszesz w linkowanym wątku ze to klon MJ-808 - znalazlem dyfuzor do tego modelu - przykład: Dyfuzor 39mm . Czy 39mm bedzie ok? Czy samą soczewką poprawie charakterystyke światła czy potrzebna będzię także wymiana odbłyśnika ?
Odkręć koronkę i zmierz suwmiarką średnicę szybki. Te klony mogą się nieznacznie różnić i musisz znać średnicę swojej szybki, a nie mojej.
Powinieneś raczej szukać jednak dyfuzora, on z zasady rozprasza, a na tym Ci zależy. Sam reflektor jest dość głęboki i dlatego mocno skupia. Dopasowanie krótszego będzie trudne i bez ingerencji w konstrukcje latarki, czyli dorabiania elementów raczej się nie obejdzie.
Powinieneś raczej szukać jednak dyfuzora, on z zasady rozprasza, a na tym Ci zależy. Sam reflektor jest dość głęboki i dlatego mocno skupia. Dopasowanie krótszego będzie trudne i bez ingerencji w konstrukcje latarki, czyli dorabiania elementów raczej się nie obejdzie.