Problem z Convoy S3

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
rafal12322

Problem z Convoy S3

Post autor: rafal12322 »

Witam wszystkich na forum ;)

Ostatnio skusiła mnie cena latarki Convoy S3 XM - L2 T6 4C w sklepie GearBest.com i wziąłem dwie sztuki. Zakupiłem również dwa akumulatorki Panasonic NCR18650B 3400 mAh i ku mojemu zdziwieniu obie latarki nie chcą świecić. Gdy rozkręcam górną część latarki to przy wykręconym prawie do końca gwincie zaczyna ona migać, przerywać tak jakby coś nie łączyło. Nie dziwiłbym się gdyby dotyczyło to tylko jednej latarki ale żeby z obiema był problem? Macie jakieś pomysły z czym może być problem?
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Test spinacza biurowego przechodzą?
M
My flashlight is smaller than yours...
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Mając głowicę po lewej a włącznik po prawej, napis Convoy masz normalnie czy do góry nogami?
sp5it, może nieco jaśniej, bo nawet ja nie mam pojęcia o czym piszesz :!:
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Zapewne chodzi o obejście wyłącznika "na krótko" do czego można wykorzystać np. spinacz biurowy.
Awatar użytkownika
Jarekk

Post autor: Jarekk »

Jeśli latarka ma anodyzowane gwinty to będzie świecić (łączyć) dopiero przy skręconych do końca częściach. Zwróć uwagę na to w którą stronę masz literki napisu "Convoy", mimo pozornego podobieństwa (i możliwości skręcenia) tuba ma "przód" i "tył".
rafal12322

Post autor: rafal12322 »

ElSor pisze:Mając głowicę po lewej a włącznik po prawej, napis Convoy masz normalnie czy do góry nogami?
sp5it, może nieco jaśniej, bo nawet ja nie mam pojęcia o czym piszesz :!:
W takim ustawieniu napis jest do góry nogami.

Edit
To już wiadomo co było problemem :P Źle skręcona latarka xD Wielkie dzięki za pomoc ;)
ODPOWIEDZ