Convoy C8

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
marcin637

Post autor: marcin637 »

cirdanos, Jak najbardziej normalne. Nie masz się czym przejmować. Co do dopracowania latarek Convoy jeszcze złego zdania nie słyszałem
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Cała sztuka tkwi w takim lekkim naciskaniu włącznika.
Jeśli to opanujesz to będziesz zmieniał tryby bez najmniejszej trudności.

Przeważnie każdy początkujący wykonuje ten błąd że próbuje zmienić tryb na reservie całkowicie wyłączając latarkę, a to tylko utrudnia.
cirdanos

Post autor: cirdanos »

marcin637 pisze:cirdanos, Jak najbardziej normalne. Nie masz się czym przejmować. Co do dopracowania latarek Convoy jeszcze złego zdania nie słyszałem
Możesz mi jeszcze powiedzieć czy latarka jakoś mnie poinformuje o zbliżającym się rozładowaniu akumulatora ? będzie po prostu słabiej świecić czy może jakoś zacznie migać ?? Oraz czy jest jakaś możliwość sprawdzenia naładowania akumulatora ? w sensie jakiś wieloklik po którym odpali mi się strobo i np. 5 mignięć to 50 % ? czy może jestem zbyt dużym marzycielem ? :P
cirdanos

smokuxx1987 pisze:Cała sztuka tkwi w takim lekkim naciskaniu włącznika.
Jeśli to opanujesz to będziesz zmieniał tryby bez najmniejszej trudności.

Przeważnie każdy początkujący wykonuje ten błąd że próbuje zmienić tryb na reservie całkowicie wyłączając latarkę, a to tylko utrudnia.
ale nie uszkodzę w ten sposób latarki ?? bo dostęp do niej będzie miał również mój tata i coś wątpię, żeby muskał tam ten guziczek ;)
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Nie uszkodzisz.
Kiedy ogniwo będzie rozładowane czyli około 2.8-2.9V latarka przełączy się na słabszy tryb i zacznie mrugać, taki stroboskop ok 1 Hz, nie da się nie zauważyć.
marcin637

Post autor: marcin637 »

Oraz czy jest jakaś możliwość sprawdzenia naładowania akumulatora ? w sensie jakiś wieloklik po którym odpali mi się strobo i np. 5 mignięć to 50 % ? czy może jestem zbyt dużym marzycielem ? :P[/quote]

W tym sterowniku nie znajdziesz takiej opcji
cirdanos

smokuxx1987 pisze:Nie uszkodzisz.
Kiedy ogniwo będzie rozładowane czyli około 2.8-2.9V latarka przełączy się na słabszy tryb i zacznie mrugać, taki stroboskop ok 1 Hz, nie da się nie zauważyć.
Dziękuję bardzo ;) nie widzę opcji "pomógł" a z chęcią bym kliknął
cirdanos

marcin637 pisze:Oraz czy jest jakaś możliwość sprawdzenia naładowania akumulatora ? w sensie jakiś wieloklik po którym odpali mi się strobo i np. 5 mignięć to 50 % ? czy może jestem zbyt dużym marzycielem ? :P
W tym sterowniku nie znajdziesz takiej opcji[/quote]

Dzięki bardzo za informacje! ;)
Darecki87

Post autor: Darecki87 »

Witam, ktoś kupił może takiego srebrnego Convoya? https://www.fasttech.com/products/1653/ ... flashlight
teston

Post autor: teston »

Jeśli Koledzy pozwolą, to przywitam się w tym wątku, bo choć Forum czytam od jakiegoś czasu, to piszę tu po raz pierwszy.
Kupiłem właśnie C8 (poprzedni właściciel nabył go na tym forum) i latarka nie reaguje na żaden wieloklik - mogę jedynie zmieniać jasność w bieżącym trybie. Wiem, że trzeba wyłącznik jedynie lekko naciskać, ale tak czy owak - niezależnie od tego jak szybko klikam - nic nie mogę wskórać :sad: . Co robię nie tak ?
Pozdrawiam
TomeK (teston)
dsk

Post autor: dsk »

teston, niektóre sterowniki (w tym te podstawowe, sprzedawane przez Chińczyków) nie mają nic pod wieloklikiem, tylko zmianę trybów (wysoki, średni, niski, itd.). Tylko zaawansowane sterowniki programowalne, w tym sterowniki zaprojektowane przez kolegów z naszego forum, mają coś pod wieloklikiem.
fazi

Post autor: fazi »

Darecki87 pisze:Witam, ktoś kupił może takiego srebrnego Convoya? https://www.fasttech.com/products/1653/ ... flashlight
Czekam właśnie na takiego, zobaczę ile to jest warte :mrgreen:
teston

Post autor: teston »

Dsk, dziękuję. Wygląda więc na to że mam wersję podstawową. Podobno latarka była modowana ale w takim razie nie dotyczyło to sterownika.
Pozdrawiam
TomeK (teston)
fazi

Post autor: fazi »

Darecki87 pisze:Witam, ktoś kupił może takiego srebrnego Convoya? https://www.fasttech.com/products/1653/ ... flashlight
Właśnie dotarła do mnie ta latarka. Swieci trochę "ciaśniej" niż C8 z XM-L2 ale wyrażnie jasniej. Wydaje mi się, że ma szybkę AR seryjnie (mieni się i tak jest opisana na sronie Fasttech ale mam wrażenie, że nie jest wiele warta). Jadynie do czego mogę mieć duuuże zastrzeżenie to do sterownika - ma chore tryby strobo, których nie idzie wyłączyć (same tryby stałe OK - jest ich pięć i są dobrze zestopniowane w/g mnie :mrgreen: ) i brak pamięci ostatniego trybu.

Pzdr
Woytas

Post autor: Woytas »

Z tego co wiem strobo powinno dać się wyłączyć - trzeba kliknąć kilkanaście razy, żeby wejść w tryb konfiguracji. Co potem - chyba najlepiej zobaczyć na stronie sklepu convoy'a:
https://www.aliexpress.com/store/produc ... 23412.html
ODPOWIEDZ