Podziel się swoim smutkiem 2
Witam
Dziś mam "sądny dzień" wszystko się sprzysięgło przeciwko...
W pracy, się złaziłem jak listonosz w PRLu, przyjeżdżam do domu rodziców, bo ojciec chciał się zabrać do sklepu budowlanego, czekam pół godziny, a ten łazi w kółko, i szuka puszki farby sprzed 20 lat, bo taką samą chce kupić, nie wiem co robił od rana... W końcu się wnerwiłem i pojechałem sam, na 10 minut przed zamknięciem...
Przyjeżdżam do domu, dwa ostronosy (rybki) martwe, a już miały po około 20cm... Zabieram się za malowanie, biorę umyty wałek, okazuje się za mokry, i rozwadnia farbę, biorę nowy wałek, identyczny, kupiony tego samego dnia, i bydle kłaczy i zostawia farfocle. Wkuty na max, się potknąłem i wałkiem z brązową farbą, walnąłem o sufit.
Wczoraj woda w basenie czysta, dziś zielona... a antyglon i chlor dawane na bieżąco.
No jakaś paranoja...
Pozdrawiam
Dziś mam "sądny dzień" wszystko się sprzysięgło przeciwko...
W pracy, się złaziłem jak listonosz w PRLu, przyjeżdżam do domu rodziców, bo ojciec chciał się zabrać do sklepu budowlanego, czekam pół godziny, a ten łazi w kółko, i szuka puszki farby sprzed 20 lat, bo taką samą chce kupić, nie wiem co robił od rana... W końcu się wnerwiłem i pojechałem sam, na 10 minut przed zamknięciem...
Przyjeżdżam do domu, dwa ostronosy (rybki) martwe, a już miały po około 20cm... Zabieram się za malowanie, biorę umyty wałek, okazuje się za mokry, i rozwadnia farbę, biorę nowy wałek, identyczny, kupiony tego samego dnia, i bydle kłaczy i zostawia farfocle. Wkuty na max, się potknąłem i wałkiem z brązową farbą, walnąłem o sufit.
Wczoraj woda w basenie czysta, dziś zielona... a antyglon i chlor dawane na bieżąco.
No jakaś paranoja...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Robiłem rano samochód. Definitywnie z mijej winy czlowiekowi w zad przywaliłem. Do teraz nie wiem jak to sie stało bo drogę znam, wiem, że w tym miejscu się korkuje...
Auto na złom, mandat zapłacony, badania zrobione- niby nic mi nie jest ale adrenalina zeszła i dopiero wszystko boleć zaczyna.
I jeszcze czlowiekowi samochod zepsułem...
Na rocznice ślubu taki prezent Małżonce sprawiłem.
Auto na złom, mandat zapłacony, badania zrobione- niby nic mi nie jest ale adrenalina zeszła i dopiero wszystko boleć zaczyna.
I jeszcze czlowiekowi samochod zepsułem...
Na rocznice ślubu taki prezent Małżonce sprawiłem.
Pozdrawiam
Jacek
Jacek
Jaj mam taki patent, że przed rozpoczęciem malowania nowo zakupionym wałkiem oklejam do ściśle taśmą malarską, potem dociskam tę tasmę jeszcze masując wałek i powoli ją odklejam ściągając z taśmą wszelkie farfocle i luźne włosie. Robię tak ze 2 razy i potem jazda.Pyra pisze:Zabieram się za malowanie, biorę umyty wałek, okazuje się za mokry, i rozwadnia farbę, biorę nowy wałek, identyczny, kupiony tego samego dnia, i bydle kłaczy i zostawia farfocle
Leć do alergologa i poproś o jakiś lek antyhistaminowy (telfast, zyrtec itp.). Alergia to nie powód do paniki, obecnie jest masa leków, które są w stanie w okresie nasilonych objawów zupełnie je wyeliminować. Jeśli masz problemy z oddychaniem (płytki oddech) to najpewniej masz astmę oskrzelową na tle alergicznym, wystarczy mieć inhalator (np. Berotec) i stosować go doraźnie, lub coś na sterydach do stałego stosowania.
W zimie zrób testy, żeby wiedzieć na co. Ja też obecnie mam nasilone objawy, podczas oddychania "świszczę".
W zimie zrób testy, żeby wiedzieć na co. Ja też obecnie mam nasilone objawy, podczas oddychania "świszczę".
Problemy z oddychaniem to coś na płucach, biorąc pod uwagę alergię, pieczenie oczu to nie wróży dobrze. Zgłoś się do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do alergologa / pulmonologa. Jeśli to nie jest chwilowe / przejściowe to biegusiem. W przypadku alergii, pieczenia, łez itp. to jest ciepło i pylenie jeszcze, na pierwszy rzut bez recepty od siebie polecam Allertec bądź coś podobnego i wapno KONIECZNIE z Kwercytyną ! Jedno i drugie bez recepty.pier pisze:alergia, z nosa się leje oczy pieką ale najgorsze jest to że ciężej mi się oddycha. Ten ostatni objaw jest najgorszy.
Jako że wątek nie służy do pomocy, a zdalnie można tylko strzelać to w razie jakichkolwiek pytań pisz PW.
Pozdrawiam.