Sprawdzanie pojemnosci ogniwa 18650
-
Sprawdzanie pojemnosci ogniwa 18650
Witam wszystkich
Mam takie pytanie jak ustawić ładowarke modelarska aby sprawdzic pojemnosci pakietów
mam pakiety CGR18650CG i UltraFire
po podlaczeniu zaden z nich nie osiagnal nawet 1000mAh
ladowarka redox alpha 2
przykladowo podlaczam ogniwo laduje sie na maxa iles tam minut pozniej biore rozladowywanie i jest to wogole nie adekwantne do siebie.
Mam takie pytanie jak ustawić ładowarke modelarska aby sprawdzic pojemnosci pakietów
mam pakiety CGR18650CG i UltraFire
po podlaczeniu zaden z nich nie osiagnal nawet 1000mAh
ladowarka redox alpha 2
przykladowo podlaczam ogniwo laduje sie na maxa iles tam minut pozniej biore rozladowywanie i jest to wogole nie adekwantne do siebie.
Ostatnio zmieniony niedziela 02 paź 2016, 15:29 przez stefanoxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
stefanoxxx, jaka ładowarka? W przypadku iCharger'a jest opcja by po osiągnięciu zadanego napięcia zmniejszał prąd rozładowania - wtedy wyciągnie z ogniwa tyle ile ono może dać.
https://www.progressiverc.com/media/iCh ... Manual.pdf
Discharge reduce setting. When you set it to ―ON‖,If the final voltage target
storage voltage is reached, the buzzer will beep for three times, and the left
of the second line display "D>>", and the charger enters into the high
precision discharge process. The process won‘t stop until the current
reaches xx% of the configured discharge current
https://www.progressiverc.com/media/iCh ... Manual.pdf
Discharge reduce setting. When you set it to ―ON‖,If the final voltage target
storage voltage is reached, the buzzer will beep for three times, and the left
of the second line display "D>>", and the charger enters into the high
precision discharge process. The process won‘t stop until the current
reaches xx% of the configured discharge current
A tak swoją drogą, to polecam zajrzeć do regulaminu i do działu http://www.swiatelka.pl/viewforum.php?f=3, bo zaraz kolejny twój temat znajdzie się w koszu.
-
Więc tak po pierwsze przepraszam za pisownię ale jak piszę z kalkulatora nie mam polskich liter.
Co do ładowarki jest to redox alpha2.
Mam kilka ogniw z laptopa i sytuacja wygląda tak - po podłączeniu ogniwa na rozładowywanie dochodzi do 3v takie mam minimum lecz trwa to kilka - kilkadziesiąt minut i pojemność pokazuje ok 70mAh - ładowanie to samo czy to znaczy że ogniwa są uszkodzone? Ładowarka w opcji auto sama ustala prąd.
Co do ładowarki jest to redox alpha2.
Mam kilka ogniw z laptopa i sytuacja wygląda tak - po podłączeniu ogniwa na rozładowywanie dochodzi do 3v takie mam minimum lecz trwa to kilka - kilkadziesiąt minut i pojemność pokazuje ok 70mAh - ładowanie to samo czy to znaczy że ogniwa są uszkodzone? Ładowarka w opcji auto sama ustala prąd.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 03 paź 2016, 19:44 przez stefanoxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-