Czym ładować aku motorolli: hknn4002
Czym ładować aku motorolli: hknn4002
Mam mały problem z ładowaniem PMR Motorolli T5522, niestety ładowarka została na wakacjach, znajomy może by mi zmajstrował zamiennik, ale muszę sie dowiedzieć jakie parametry ma ładowarka sieciowa do Motorolki. Jedyne co mam to symbol akumulatorka: hknn4002. Ładowarka biurkowa miała symbol: IXPN4005
Pomożecie?
Pomożecie?
O światełkach wiem najmniej na tym Forum
Z tego co wyczytałem to jest to po prostu pakiet 3xAA, najprawdopodobniej Ni-Cd. Wystarczy znać pojemność i ładować prądem 10-krotnie mniejszym przez 14h (jak dłużej to nic się nie stanie), czyli np. dla aku 1000mAh ładujemy prądem 100mA.
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
- Calineczka
- Kontakt:
taka ładowarka?
To wygląda na 3 akkusy AA połączone szeregowo bez jakichś wyprowadzonych odczepów.
czyli trzeba by zmajstrować ładowarkę dla trzech paluszków AA.Już połączonych szeregowo. Gdybys powiedział jaką pojemność miały twoje akku i jak długo się ładowały do pełna od dna-mozna pomyslec jaki był prad ładowania...
To wygląda na 3 akkusy AA połączone szeregowo bez jakichś wyprowadzonych odczepów.
czyli trzeba by zmajstrować ładowarkę dla trzech paluszków AA.Już połączonych szeregowo. Gdybys powiedział jaką pojemność miały twoje akku i jak długo się ładowały do pełna od dna-mozna pomyslec jaki był prad ładowania...
Ciekawe ze do tych motorolek sprzedaja akumulatory skladajace sie z 3xAAA. Na zdjeciu z kolei widac ewidetnie ze jest miejsce na 3 AAA ale kazde osobno, model radyjka taki sam jak podal kolega.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
@Fluksor: tak, to ta motka
na akumulatorkach nie ma podanej pojemności, na żadnym, z dostępnych w necie specyfikacji wynika że mogą mieć 700 lub 900 mAh. Pełne ładowanie trwało ok. 14 godzin.paragon pisze:Z tego co wyczytałem to jest to po prostu pakiet 3xAA, najprawdopodobniej Ni-Cd. Wystarczy znać pojemność i ładować prądem 10-krotnie mniejszym przez 14h (jak dłużej to nic się nie stanie), czyli np. dla aku 1000mAh ładujemy prądem 100mA.
To w koncu jest miejsce tylko na gotowy pakiet skladajacy sie z 3 akumulatorkow czy jest miejsce na wlozenie osobno 3 sztuk AAA?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
Miejsce jest na 3 baterie AA (czyli R6 czyli paluszki) w które to miejsce można tez włozyć ten pakiet składający się zapewne z 3 akumulatorów AAA (czyli R3)Fluxor pisze:To w koncu jest miejsce tylko na gotowy pakiet skladajacy sie z 3 akumulatorkow czy jest miejsce na wlozenie osobno 3 sztuk AAA?
To może prościej będzie przerzucić się na razie na aku AA? Chyba, że NIE przewidujesz odzyskania oryginalnej ładowarki - no to wtedy szkoda trochę tego gotowego pakietu.
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01