nitecore EC4 czy Astrolux S2
-
nitecore EC4 czy Astrolux S2
Witam,
zastanawiam się nad zakupem kolejnego światełka i tu moje pytanie co lepiej kupić
nitecore EC4 za 30$ (Coupon Code:dbdb2b)
http://www.banggood.com/Nitecore-EC4-CR ... 78168.html
czy Astrolux S2 za ~30$ (wykorzystując BGpoints)
http://www.banggood.com/Astrolux-S2-CRE ... utmid=1049
Proszę o poradę- co byście WY wybrali?
zastanawiam się nad zakupem kolejnego światełka i tu moje pytanie co lepiej kupić
nitecore EC4 za 30$ (Coupon Code:dbdb2b)
http://www.banggood.com/Nitecore-EC4-CR ... 78168.html
czy Astrolux S2 za ~30$ (wykorzystując BGpoints)
http://www.banggood.com/Astrolux-S2-CRE ... utmid=1049
Proszę o poradę- co byście WY wybrali?
Weź Nitecore:
- bardziej dopracowana pod względem odprowadzania ciepła co oznacza mozliwośc pracy w najwyższym trybie praktycznie cały czas.
- lepszy zasięg - gładki ref -
- bardzo dobrze dobrane tryby - każdy kolejny ma 2x więcej światła (co dla oka daje przyjemny zauważalny przyrost natężenia jasności)
- bardzo niski tryb LOW (1 lumen) - czasem przydaje sie do przeglądania map czy "zerkania" na coś bez olśniewania oka.
- dwa ogniwa co oznacza 2x dłuższy czas pracy
- ostatnia zaleta to taki gadżet - masz firmowy latarek
Astrolux:
- jest mniejszy - bardziej poręczny
- praca w najwyższym trybie ograniczona do kilku minut - po prostu latarka robi się za gorąca
- posiada więcej programów - możliwość dopasowania "pod siebie"
Porównując anegdotycznie - Nitecore to rodzinny sedan 2,0 litry w turbo dieslu - długo i dobrze,
a Astrolux to sportowy wózek 1,6 l w turbo benzynie - szybko i radośnie ale krótko.
- bardziej dopracowana pod względem odprowadzania ciepła co oznacza mozliwośc pracy w najwyższym trybie praktycznie cały czas.
- bardzo dobrze dobrane tryby - każdy kolejny ma 2x więcej światła (co dla oka daje przyjemny zauważalny przyrost natężenia jasności)
- bardzo niski tryb LOW (1 lumen) - czasem przydaje sie do przeglądania map czy "zerkania" na coś bez olśniewania oka.
Astrolux:
- praca w najwyższym trybie ograniczona do kilku minut - po prostu latarka robi się za gorąca
Porównując anegdotycznie - Nitecore to rodzinny sedan 2,0 litry w turbo dieslu - długo i dobrze,
a Astrolux to sportowy wózek 1,6 l w turbo benzynie - szybko i radośnie ale krótko.
-
Wybrałem sedana 2.0 - dziękuję za radęMociumpel pisze:Weź Nitecore:
Astrolux:
Czy na pewno Na zdjęciach widziałem, że one idą szeregowo, chyba że źle widziałem ....Mociumpel pisze:- dwa ogniwa co oznacza 2x dłuższy czas pracy
Sam się nad nią zastanawiam. Jednak brak konkretnego info o barwie światła a w opisach spotkałem, że zimny biały - jak dla mnie wielki minus. Dodatkowo wielkość też nie przemawia za nią.
Witam
Pozdrawiam
Liczy się ilość zgromadzonej energii a nie tylko pojemność.WertyX pisze:Czy na pewno Na zdjęciach widziałem, że one idą szeregowo, chyba że źle widziałem ....Mociumpel pisze:- dwa ogniwa co oznacza 2x dłuższy czas pracy
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Te zalety wypisane do Nitecore EC4 pasują moim zdaniem również do S2 oprócz dwóch ostatnich oczywiście. S2 mam już w łapkach i bardzo mi się podoba. Jeszcze nie wyszła ze mną na zewnątrz więc nie wiem jak świeci ale robi wrażenie dużej mocy. Miałem EC4SW i EC4S i to nie było jednak coś dla mnie. Ściana światła bez zasięgu. EC4 da relatywnie mniej światła ale powinno być dalej. Czy dalej od S2 raczej bym nie przypuszczał. Jak tylko dojdzie EC4 obowiązkowa wycieczka do lasu mnie czeka. Sprawdzimy, zobaczymy.general2381 pisze:Weź Nitecore:
Nie ma co wybierać. Kup dwie jak ja.
W tej cenie to świetne propozycje.
Barwa w S2 3B bardzo przyjemna.
Pozdrawiam
-