Czołówka - jaką kupić???
Czołówka - jaką kupić???
Witam szanowne grono.
Do wczoraj nie wiedziałem, że taka stronka istnieje.
Od kilku dni szperam po necie za jakąś fajną czołówką i już miałem kupować jakiegoś BAILONG'a, ale trafiłem na Was, no i trochę poczytałem i jestem w lekkim szoku, no i na pewno już wiem żeby żadnego BAILONG'a nie kupować, tylko teraz to widzę że się zaczęły schody, bo okazuję się że im więcej wiem, tym więcej nie wiem
Ale do rzeczy, potrzebuję jakiejś fajnej czołówki do pracy wokół domu, nawet koszenie trawy kosiarką wchodzi w grę, bo za dnia już nawet nie ma czasu żeby ją pokosić, to żeby za dużo czynności nie wypisywać, to bym się skupił nad oświetleniem przy koszeniu trawy, a mam go trochę.
Podpowiedzcie i doradźcie coś odpowiedniego.
Pozdrawiam
Do wczoraj nie wiedziałem, że taka stronka istnieje.
Od kilku dni szperam po necie za jakąś fajną czołówką i już miałem kupować jakiegoś BAILONG'a, ale trafiłem na Was, no i trochę poczytałem i jestem w lekkim szoku, no i na pewno już wiem żeby żadnego BAILONG'a nie kupować, tylko teraz to widzę że się zaczęły schody, bo okazuję się że im więcej wiem, tym więcej nie wiem
Ale do rzeczy, potrzebuję jakiejś fajnej czołówki do pracy wokół domu, nawet koszenie trawy kosiarką wchodzi w grę, bo za dnia już nawet nie ma czasu żeby ją pokosić, to żeby za dużo czynności nie wypisywać, to bym się skupił nad oświetleniem przy koszeniu trawy, a mam go trochę.
Podpowiedzcie i doradźcie coś odpowiedniego.
Pozdrawiam
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=15947
Do kompletu ogniwo z forumowego sklepiku oraz ładowarka np. Nitecore D2.
Do kompletu ogniwo z forumowego sklepiku oraz ładowarka np. Nitecore D2.
Tutaj np. są ogniwa Panasonic o dużej pojemności http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=19376
Jeśli chodzi o różnice po między tymi latarka to wersja z r ma chyba reflektor więc zaświeci węziej i dalej a wersja bez r ma soczewkę rozpraszającą więc zaśnięciem bliżej ale szerzej i światło będzie miało bardziej równomierny rozkład.
Jeśli chodzi o różnice po między tymi latarka to wersja z r ma chyba reflektor więc zaświeci węziej i dalej a wersja bez r ma soczewkę rozpraszającą więc zaśnięciem bliżej ale szerzej i światło będzie miało bardziej równomierny rozkład.
Wielkie dzięki za odzew.
Jeszcze potrzebuję trochę czasu na zgłębienie informacje.
To w takim razie czy jest jakiś sens szukać czegoś innego od tego Skilhunta; jak np.
jakaś PETZL np. TIKKA R+; MYO; TIKKA XP; Reactive Lighting NAO E36AHR;
Mactronic Phantom
JETBEAM HR25
Nitecore HC50
Nitecore HC60
tak kilka wpisałem z przeglądanych
Jeszcze potrzebuję trochę czasu na zgłębienie informacje.
To w takim razie czy jest jakiś sens szukać czegoś innego od tego Skilhunta; jak np.
jakaś PETZL np. TIKKA R+; MYO; TIKKA XP; Reactive Lighting NAO E36AHR;
Mactronic Phantom
JETBEAM HR25
Nitecore HC50
Nitecore HC60
tak kilka wpisałem z przeglądanych
Jeszcze zależy co preferujesz, czy dalej a węziej około 100m czy może bliżej a szerzej. Do jakichś prac na około 10m lub bliżej polecam latarkę z soczewką rozpraszającą bo oświetla szerzej i bardziej równomiernie niż reflektor. Jako zasilanie lepiej wybrać ogniwa Li-Ion 18650 bo latarka nimi zasilana będzie miała więcej mocy i dłużej poświeci niż taka zasilana AA czy AAA.
Jeśli można, tutaj jest kilka zdjęć (beamshotów) czołówek zrobionych przez kolegę vin324pl. Między innymi beamshot Skilhunta H02 new i Nitecore HC30, można mniej więcej porównać.
To jeszcze jest coś takiego http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=19514