Lampka do MTB po zmierzchu
-
Czyli musiał bym mieć 2 aku, bo zazwyczaj ok 2h wychodzi mi trening
A to takie same ogniwa jak w CONVOY-u
18650 ? litowo-jonowe ? może jakieś pojemniejsze kupić, tylko czy się nie będzie nagrzewać ?
widziałem na all..drogo że są to lampki droższe aniżeli convoy, najtańszą jaką znalazłem 150 zł + dodatkowa bateria + ładowarka + uchwyt rowerowy
A to takie same ogniwa jak w CONVOY-u
18650 ? litowo-jonowe ? może jakieś pojemniejsze kupić, tylko czy się nie będzie nagrzewać ?
widziałem na all..drogo że są to lampki droższe aniżeli convoy, najtańszą jaką znalazłem 150 zł + dodatkowa bateria + ładowarka + uchwyt rowerowy
Ostatnio zmieniony piątek 16 wrz 2016, 11:24 przez Marcin Gutek, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak 18650 bez zabezpieczenia.
Grzać się grzeje, ale tylko w bezruchu. Jak jedziesz na rowerze nie ma tego problemu, szczególnie przy aktualnych nocnych temperaturach. Poza tym ma zabezpieczenie termiczne.
Pojemność akumulatora nie ma wpływu na grzanie się latarki tylko na czas jej pracy.
Co do ceny to się nie wypowiadam bo się nie znam. Dla mnie nie była wysoka patrząc na jakość i wszystkie dodatkowe funkcje.
Grzać się grzeje, ale tylko w bezruchu. Jak jedziesz na rowerze nie ma tego problemu, szczególnie przy aktualnych nocnych temperaturach. Poza tym ma zabezpieczenie termiczne.
Pojemność akumulatora nie ma wpływu na grzanie się latarki tylko na czas jej pracy.
Co do ceny to się nie wypowiadam bo się nie znam. Dla mnie nie była wysoka patrząc na jakość i wszystkie dodatkowe funkcje.
-
Ja używam najzwyklejszego uchwytu z gumy. Mam grubą kierownicę więc musialem kombinować z jego zamocowaniem, z pomocą przyszły tzw trytki . Latarka trzyma się dość mocno, mi jeszcze nigdy nie wypadła.
Napisz może do tego kolegi z rowerowego lublina i zapytaj jak on to rozwiązał, znacznie bardziej ekstremalnie jej używa .
Napisz może do tego kolegi z rowerowego lublina i zapytaj jak on to rozwiązał, znacznie bardziej ekstremalnie jej używa .
-
-
-
Witam. Żeby nie zakładać nowego tematu. Co wybralibyście na długie światła(uzupełnienie convoya s2+ 20x60)?(i dlaczego?)
Convoy m1, m2, solarforce l2 czy może convoy c8, ale z refem op?
Chodzi mi głównie o obudowy, bo pewnie i tak kupie host. Nie chcę mieć lasera, a światełko które ładnie oświetli mi drogę.
Pozdrawiam.
Convoy m1, m2, solarforce l2 czy może convoy c8, ale z refem op?
Chodzi mi głównie o obudowy, bo pewnie i tak kupie host. Nie chcę mieć lasera, a światełko które ładnie oświetli mi drogę.
Pozdrawiam.
-
maciex93 pisze:M1 bo ma najgłębszy ref z m2 i l2, c8 - trochę za wąsko wg mnie.
Co oznacza że M1 ma najgłębszy ref - czy na leśnych ścieżkach w nocy będzie bardziej doświetlać boki - jeszcze dla siebie nie zamówiłem Solarforce L2P XML2 U3 3D Konfig. więc może jednak powinienem zakupić Convoy m1
Maciex jakie jest Twoje zdanie w tej kwestii ?
-
ok, po temacie - dzisiaj pierwsza lampka zamówiona
Latarka Solarforce L2P XML2 U3 3D Konfig. z 2 szt. akumulatorów sanyo 3500 mAh
mam nadzieję że jutro dojdzie i wieczorem w las
ładowarkę tę:
http://solarforce.eu/adowarka-akumulato ... -p-64.html
problem tylko może być z uchwytem na kierę bo mam 31 mm średnicę a dostępne są do 25 mm, ale myślę że sobie z tym poradzę.
Latarka Solarforce L2P XML2 U3 3D Konfig. z 2 szt. akumulatorów sanyo 3500 mAh
mam nadzieję że jutro dojdzie i wieczorem w las
ładowarkę tę:
http://solarforce.eu/adowarka-akumulato ... -p-64.html
problem tylko może być z uchwytem na kierę bo mam 31 mm średnicę a dostępne są do 25 mm, ale myślę że sobie z tym poradzę.
Ostatnio zmieniony środa 21 wrz 2016, 21:55 przez Marcin Gutek, łącznie zmieniany 1 raz.