zakup ładowarki i aku AA

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Volt

zakup ładowarki i aku AA

Post autor: Volt »

Witam!
Panuję zakup ładowarki i aku, po przeczytaniu wieeelu postów i recenzji wybrałem BC-700 i ENELOOP'y. Mają mi służyć do aparatu cyfrowego i, jakże by inaczej, latarek.

Znalazłem na allegro parę ofert, wyglądają ok, jednak chciałbym się upewnić czy to są oryginalne eneloop'y i ładowarka, bo może po prostu coś przeoczyłem/o czymś nie wiem. Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia do tego sprzedawcy/chce polecić innego, to także proszę o informację.
1. ładowarka + aku
2. drugi zestaw aku

pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Możesz spokojnie brać - ja się zaopatruję w tej hurtowni regularnie i nie narzekam. Mają konkurencyjne ceny (choć pojedyncze rzeczy można znaleźć taniej) i ogólnie można liczyć na przyzwoitą obsługę. Ja mam o tyle dobrze, że po prostu wpadam do nich osobiście, ale z tego co wiem nie ma problemów z wysyłkami.

Uwaga - trzeba sprawdzac, czy na Allegro hurt.com ma taniej niz w sklepie czy jest moze odwrotnie - zamawiając ze sklepu mozna czasem nieco oszczedzic...

Jeśli chcesz sprawdzić / wypróbować także inny sklep wysyłkowy to polecam jeszcze http://www.ram.net.pl/ - także mają dobre ceny.
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Volt

Wielkie dzięki pikom. Będę kupował w sklepie hurt.com, tam mają troszkę taniej. Mam jeszcze jedno pytanie: TUTAJ czym różni się pozycja 2. od 3. ? Czy tylko opakowaniem? Ponadto przy niektórych eneloopach jest 'Made in Japan' a przy niektórych nie - o co chodzi?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Z tego co widzę wewnątrz opisu pozycji 2 jest także "Ogniwa produkcji japońskiej – prosto od firmy Sanyo." Prawdopodobnie różnica polega na tym, ze jedne (pozycja 3) są konfekcjonowane (pakowane w blister) przez producenta, a inne (pozycja 2) przychodza w większych opakowaniach zbiorczych (na przykład po 1000 sztuk) i są konfekcjonowane (rozpakowane ze zbiorczych i przełożone do plastiku) tu na miejscu. Prawdopodobnie koszt zakupu w duzych opakowaniach jest niższy niż tych juz w blisterkach więc mogą być sprzedawane taniej nawet po doliczeniu kosztu plastikowego pudełeczka.

Aha, różnice w opisie biorą się także z tego, że różne osoby w różnych okresach wprowadzają te opisy - czsem jakieś opisy zostają po akcjach promocyjnych, czasem są zmieniane... Ja na wszystkich ogniwach tego typu jakie u nich kupiłem (a było tego już kilkadziesiąt jak nie kilkaset sztuk) miałem opis made in Japan.
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Volt

Hej,
we wtorek rano dostałem już bc700, od tamtej pory non-stop męczę jakieś stare akusy :mrgreen: . Kupiłem w sumie 2 zestawy eneloopów, jeden ten w zestawie z ładowarką, a drugi ten w pojemniczku tj. ten trochę tańszy niż ten w blistrze. Co ciekawe, oba komplety przysłali w identycznym blistrze, a to pudełeczko dorzucili po prostu jako oddzielne :shock:
Na fakturze mam tak:
- R6 AKU 4BL ENELOOP SANYO NiMH 33,76zł (te kupione jako w pudełku, dostałem w blistrze)
- POJEMNIK NA AKU R6/AA 0,74zł (ten plastikowy pojemnik)
- LADOWARKA BC-700 107,61zł
- R6 AKU 4BL ENELOOP SANYO NiMH 36,35zł (te dodane do ładowarki jako zestaw, w blistrze)

ciekawe, jeden blister tańszy niż drugi, a są identyczne, czyli twoja teoria że kupują w zbiorczym opak. nie sprawdziła się :razz:
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ