Witam, może mi ktoś polecić jakiś sterownik do diody podczerwieni która przy 2A ma napięcie przewodzenia ~1,5V ? Z tego co pamiętam to kupiłem ją na ali i w opisie widniało że ma 5W.
Najlepiej żeby sterownik miał jeden tryb, zasilanie z ogniw li-ion, średnica 17mm, wbudowane zabezpieczenie akumulatora.
Można taką diode zasilić ze zwykłych AMC, czy napięcie które będzie się na nich odkładało będzie za duże? O małej sprawności nie wspomnę, no ale cena dość niska by była....
Pozdrawiam
Jaki sterownik do diody IR?
Re: Jaki sterownik do diody IR?
z tego co pamiętam, to chyba raczej 3W. Są do tego specjalne driverycwancisz pisze:Witam, może mi ktoś polecić jakiś sterownik do diody podczerwieni która przy 2A ma napięcie przewodzenia ~1,5V ? Z tego co pamiętam to kupiłem ją na ali i w opisie widniało że ma 5W.
Najlepiej żeby sterownik miał jeden tryb, zasilanie z ogniw li-ion, średnica 17mm, wbudowane zabezpieczenie akumulatora.
Można taką diode zasilić ze zwykłych AMC, czy napięcie które będzie się na nich odkładało będzie za duże? O małej sprawności nie wspomnę, no ale cena dość niska by była....
Pozdrawiam
ElSor: usunąłem to, czego tu być nie powinno
Ostatnio zmieniony sobota 10 wrz 2016, 11:27 przez FReddy, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakiś link gdzie taki driver można kupić?
Jedyne co znalazłem, to sterownik z 3 trybami do diod IR, a raczej zależy mi tylko na jednym trybie.
Jedyne co znalazłem, to sterownik z 3 trybami do diod IR, a raczej zależy mi tylko na jednym trybie.
Ostatnio zmieniony sobota 10 wrz 2016, 19:23 przez cwancisz, łącznie zmieniany 1 raz.