chnińska czołówka na ładowane aku do 50zł

Oświetlenie montowane na głowie
mario5791

chnińska czołówka na ładowane aku do 50zł

Post autor: mario5791 »

Witam
Jestem tu nowy. Przywitałem się w stosownym wątku.
Buduje sam dom.
Z racji coraz krótszych dni potrzebuje coś na szybko zamówić może być z ali.

Kryteria:
-cena do 50zł
-może być chińska czołówka
- ładowane aku do 50zł (na kabelek) bez konieczności codziennego wyjmowania baterii
-regulacja kąta latarki względem czoła
-zasięg do 1-2m
-potrzebna do prac na budowie
- czas świecenia 1-2-3h

Zanim się doktoryzuję z kolejnej dziedziny liczę na poradę wskazanie.

W zamian mogę się odwdzięczyć poradą budowlaną od fundamentów po dach, od izolacji po wentylację itp.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony poniedziałek 05 wrz 2016, 16:07 przez mario5791, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Ja bym radził nieco dołożyć i zakupić taki zestaw:
http://www.banggood.com/SKILHUNT-H02-Cr ... 28449.html z kodem sklh02 wychodzi 104zł
ładowarka: http://www.banggood.com/Xtar-MC1-Plus-1 ... 79466.html 25zł.
Ogniwo 18650 ze sklepiku około 20zł z wysyłką.

Za niecałe 150zł masz doskonały zestaw który sprawdzi się nie tylko przy budowie domu.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

sma

Post autor: sma »

mario5791, ja na budowę kupiłem Petzl Tikkina na 3xAAA za ok. 50zł. Służy do dziś, a buduję się już ze 3 lata... ;)
edit: Widzę, że rafalklis ubiegł mnie o minutę i też ją poleca.
mario5791 pisze:W zamian mogę się odwdzięczyć poradą budowlaną od fundamentów po dach, od izolacji po wentylację itp.
Poproszę o namiary na tanią i dobrą ekipę do wylania podmurówki pod ogrodzenie :D
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Kontakt:

Post autor: @GUTEK@ »

Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

Klon HC50 wypada dobrze cenowo bo nie wymaga dodatkowo ładowarki, tylko przydałby się egzemplarz z sterownikiem gdzie mamy regulowaną moc ;)
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
mario5791

Dziękuje za odzew. Widzę, że można na was liczyć. (jak dla swieżaka wow).

Z pośpiechu trochę źle opisałem temat (już poprawiłem).

-Budżet to 50zł komplet.
-Zasięg krótki do 3-5m wystarczy - większy nie przeszkadza
- Ładowania poprzez kabelek/ładowarkę-tak aby nie trzeba było codziennie wyciągać czy otwierać obudowy.
-Akceptuje konieczność codziennego ładowania po robocie tak aby była naładowana na drugi dzień
-Jakby pociągnęła na jednym naładowaniu te 3-5h super.
-łatwość zakupienia akumulatorka w razie kiedy się skończy.

Pozdrawiam
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

mario5791 pisze: - Ładowania poprzez kabelek/ładowarkę-tak aby nie trzeba było codziennie wyciągać czy otwierać obudowy.
To kryterium niestety nas ogranicza. Akumulatorki będziesz musiał ładować poza latarką.
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Kontakt:

W tym budżecie to jedynie klon HC50.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

@GUTEK@ pisze:W tym budżecie to jedynie klon HC50.
w tej cenie rewelacja.
mario5791

Patrzyłem te HC50
- no jeśli mówicie, że ok - to tylko aku trzeba będzie dokupić. bo z reguły nie ma w zestawach.

A co myślicie o czymś takim
http://allegro.pl/latarka-czolowa-led-zoom-cree-xm-l-t6-czolowka-i6390651583.html

na ali też jest (jak wszystko).

Nie nadałby się do niczego ta z alledrogo? Aby mi z 1rok pochodziła i poświeciła przed łbem na ścianie, podłodze, suficie.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

mario5791 pisze:Nie nadałby się do niczego ta z alledrogo?
Nie, nawet do moda się nie nadaje a byłby konieczny. Ładowarka często wybucha, akusy są gorsze niż 10 letnie używane, plastiki "zawiasów" łamią się po kilku użyciach ... lepiej oddaj tą kasę na cele charytatywne.
mario5791

Ok w takim razie kupuje tego klona HC50.
Rzeczywiście fajnie to wygląda w tej cenie.

No i powinien być wygodny w użytkowaniu (lekki). Często zaglądam w jakieś zakamarki pochylam głowę.
Także te gumy zamiast zawiasów powinny się spełnić.

Poczytałem te wątki co poleciliście o niej.
Nie jestem pewien - do tego klona potrzeba ogniwo z zabezpieczeniem czy bez?
Człowiek cały czas się czegoś uczy (nawet nie wiedziałem, że jest takie rozróżnienie).

Gdzie kupować budżetowe ogniowo na ali czy w Pl. Chodzi o to aby cena ogniwa nie przekroczyła ceny czołówki.
mario5791

sma pisze: Poproszę o namiary na tanią i dobrą ekipę do wylania podmurówki pod ogrodzenie :D
Z ekipami nie pomogę bo ja buduję sam.
Tak jak pisałem jedynie jak zrobić mogę podpowiedzieć.
Jako off top. Rób fundament ogrodzenia poniżej przemarzania, na równo z gruntem, potem izolacja i górny fundamencik lub wykończenie. Jeśli chodzi o bramę zawsze rób wspólną zbrojoną ławę na 1-1,2 głębokość oba słupki bramy i furtki razem (niezależnie czy przesuwna czy rozwierana). Nigdy ci nie będą słupki pracować po zimie względem siebie i zawsze się będzie idealnie zamykać bez co rocznego regulowania itp. Kto pożałował ma problemy a to słupek przekrzywiony a to co innego. Grunt przy mrozach pracuje.
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Kontakt:

mario5791 pisze:No i powinien być wygodny w użytkowaniu (lekki). Często zaglądam w jakieś zakamarki pochylam głowę.
Także te gumy zamiast zawiasów powinny się spełnić.
Nie jest najgorzej, chociaż lekkim problemem jest właśnie ta guma - czółko się pod nią poci. Przydałoby się przykleić tam kawałek materiału, gąbki lub czegoś co przepuści trochę powietrza.
mario5791 pisze:Nie jestem pewien - do tego klona potrzeba ogniwo z zabezpieczeniem czy bez?
W zasadzie to lepiej byłoby z zabezpieczeniem, ale te potrafią być znacznie droższe. Możesz zastosować bez zabezpieczenia, latarka i tak na rozładowanym aku świeci już na tyle słabo że będziesz wiedział że nastał czas ładowania. Ogniwo myślę najlepiej jak poszukasz w sklepiku na forum, chyba najkorzystniejsze ceny. Na ali też się opłaca, ale musiałbyś wziąć przynajmniej 4szt.

Ogólnie to cudów nie ma co się po niej spodziewać, ale w tej cenie to jest naprawdę dobra opcja w porównaniu z konkurencją. Plusem jest też to, że można łatwo wymienić w niej kolimator, jeśli uznasz nagle że potrzebujesz większe/mniejsze skupienie kupisz za kilka zł (3-5) nawet na allegro jaki będziesz chciał.
ODPOWIEDZ