Gumka w solarstorm SC01

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
wwd

Gumka w solarstorm SC01

Post autor: wwd »

Witam.
W Solarstorm SC01 wypadła gumka włącznika, problem w tym że nie można jej włożyć. Myślę że trzeba (chyba?) wyjąć pierścień otaczający gumkę ale jak to zrobić?
Wygląda na mocno wprasowany albo na kleju a w dodatku sfazowane krawędzie i nie ma jak złapać.

Obrazek
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

U mnie ta gumka wchodzi na wcisk.
Awatar użytkownika
wwd

Próbowałem ją wciskać i nie da rady - wyskakuje, zresztą powinna chyba być pomiędzy obudową a tym pierścieniem który ją trzyma.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Tak, pierścień powinien trzymać gumkę za rant. Wyciąga się ciężko, możesz próbować podważyć pierścień, robiłem tak w T4, ale to większa latarka.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
wwd

Nie mogę dać rady :( czym by to wydłubać?

edit: naprawione :)
luzik

Post autor: luzik »

Żeby nie zakładać nowego tematu bo problem mam podobny ale z gumką włącznika w Solarstorm T4 - też mi wypada... Ma ona tak znikomy rant, że nie ma jej co trzymać w korpusie. Póki co wkleiłem ją na butapremie ale wiadomo nie wygląda to zbyt pięknie :| Macie jakiś namiar na coś oryginalnego lub zastępczego w to miejsce ?
ODPOWIEDZ