Podziel się swoim smutkiem 2

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Dziś mam "sądny dzień" wszystko się sprzysięgło przeciwko...
W pracy, się złaziłem jak listonosz w PRLu, przyjeżdżam do domu rodziców, bo ojciec chciał się zabrać do sklepu budowlanego, czekam pół godziny, a ten łazi w kółko, i szuka puszki farby sprzed 20 lat, bo taką samą chce kupić, nie wiem co robił od rana... W końcu się wnerwiłem i pojechałem sam, na 10 minut przed zamknięciem...
Przyjeżdżam do domu, dwa ostronosy (rybki) martwe, a już miały po około 20cm... Zabieram się za malowanie, biorę umyty wałek, okazuje się za mokry, i rozwadnia farbę, biorę nowy wałek, identyczny, kupiony tego samego dnia, i bydle kłaczy i zostawia farfocle. Wkuty na max, się potknąłem i wałkiem z brązową farbą, walnąłem o sufit.
Wczoraj woda w basenie czysta, dziś zielona... a antyglon i chlor dawane na bieżąco.
No jakaś paranoja... :evil:

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ermi1

Post autor: ermi1 »

siła złego na jednego -
Pyra- jutro też jest dzień. :roll: trzymaj się. Od poniedziałku miałem pod górkę.
i nie mów chop zanim nie przeskoczysz - zobacz w co wskoczyłeś. :mrgreen:
tak trochę żartobliwie - oczywiście.
Najpierw długo radzą mędrce - potem kleci się naprędce.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
ermi1 pisze: Pyra- jutro też jest dzień.
Dzięki...
Pamiętam jak w wojsku mawialiśmy: "lej na wszystko i się śmiej, wstaniesz jutro, będzie mniej".

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Pyra pisze:Wczoraj woda w basenie czysta, dziś zielona... a antyglon i chlor dawane na bieżąco.
Awatar użytkownika
septius

Post autor: septius »

Robiłem rano samochód. Definitywnie z mijej winy czlowiekowi w zad przywaliłem. Do teraz nie wiem jak to sie stało bo drogę znam, wiem, że w tym miejscu się korkuje...
Auto na złom, mandat zapłacony, badania zrobione- niby nic mi nie jest ale adrenalina zeszła i dopiero wszystko boleć zaczyna.
I jeszcze czlowiekowi samochod zepsułem...

Na rocznice ślubu taki prezent Małżonce sprawiłem.
Pozdrawiam
Jacek
Meloman

Post autor: Meloman »

Łączę się z Tobą w bólu i rocznicy - z moją małżonką dzisiaj mamy piętnastą rocznicę.

Pozdro i mimo wszystko miłego wieczoru
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

septius byłem dziś podobnej sytuacji lecz to we mnie przydzwoniła kobieta z takim impetem, że auto pewnie też pójdzie do kasacji. Mało tego byłem w tym czasie w pracy i to firmowy samochód.

Firmowe auto ma swoje lata ale ona rozwaliła Audi A4 S-Line w dodatku ojca.
Everybody lies...
Meloman

Pyra pisze:Zabieram się za malowanie, biorę umyty wałek, okazuje się za mokry, i rozwadnia farbę, biorę nowy wałek, identyczny, kupiony tego samego dnia, i bydle kłaczy i zostawia farfocle
Jaj mam taki patent, że przed rozpoczęciem malowania nowo zakupionym wałkiem oklejam do ściśle taśmą malarską, potem dociskam tę tasmę jeszcze masując wałek i powoli ją odklejam ściągając z taśmą wszelkie farfocle i luźne włosie. Robię tak ze 2 razy i potem jazda.
fxxx

Post autor: fxxx »

auto rzecz nabyta, jakie by nie było, dobrze, żeś cały!
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Niestety muszę coś tu napisać.

Od początku września czuję się gorzej. Dopadła mnie jakaś alergia, z nosa się leje oczy pieką ale najgorsze jest to że ciężej mi się oddycha. Ten ostatni objaw jest najgorszy.
Nie wiem może to tylko ja sobie coś wymyślam ale zaczynam się bać...
Meloman

Leć do alergologa i poproś o jakiś lek antyhistaminowy (telfast, zyrtec itp.). Alergia to nie powód do paniki, obecnie jest masa leków, które są w stanie w okresie nasilonych objawów zupełnie je wyeliminować. Jeśli masz problemy z oddychaniem (płytki oddech) to najpewniej masz astmę oskrzelową na tle alergicznym, wystarczy mieć inhalator (np. Berotec) i stosować go doraźnie, lub coś na sterydach do stałego stosowania.

W zimie zrób testy, żeby wiedzieć na co. Ja też obecnie mam nasilone objawy, podczas oddychania "świszczę".
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

pier pisze:alergia, z nosa się leje oczy pieką ale najgorsze jest to że ciężej mi się oddycha. Ten ostatni objaw jest najgorszy.
Problemy z oddychaniem to coś na płucach, biorąc pod uwagę alergię, pieczenie oczu to nie wróży dobrze. Zgłoś się do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do alergologa / pulmonologa. Jeśli to nie jest chwilowe / przejściowe to biegusiem. W przypadku alergii, pieczenia, łez itp. to jest ciepło i pylenie jeszcze, na pierwszy rzut bez recepty od siebie polecam Allertec bądź coś podobnego i wapno KONIECZNIE z Kwercytyną ! Jedno i drugie bez recepty.
Jako że wątek nie służy do pomocy, a zdalnie można tylko strzelać to w razie jakichkolwiek pytań pisz PW.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

O astmie i alergii wiem aż nadto. Choruję na to od 2-go roku życia.
Dziubek masz rację to o wiele poważniejsza choroba. Po prostu boję się że wraca...
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Ktoś mi bezczelnie ukradł przedni grill z auta :sad:

Jakby ktoś miał dojście do grilla/atrapy od Volvo C30 06-10 w lepszej cenie niż allegro, to niech da znać :evil:
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Od trzech dni bolą mnie plecy i kark, przez co cały czas chodzę przygarbiony i nie mogę się swobodnie poruszać. Jakby tego było mało, to od wczoraj po zjedzeniu czegokolwiek boli mnie cały brzuch...
ODPOWIEDZ