Jaką mysz bezprzewodową kupić ?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
skaktus

Jaką mysz bezprzewodową kupić ?

Post autor: skaktus »

Witajcie.

Szukam myszy bezprzewodowej na prezent. Mysz dla osoby praworęcznej. Konieczne przyciski wstecz / do przodu pod prawym kciukiem + roka z przyciskiem. Poza tym mysz na osoby o nieco większych dłoniach - długość około 11 / 12 cm. Fajnie by było, gdyby zasilanie wytrzymywało przynajmniej kilka miesięcy. Mysz będzie używana głównie do prac biurowych.

Teoretycznie wybór wydaje się prosty, jednak w ostatnim czasie przez jedną osobę przeszło kilka myszek różnych marek, zazwyczaj tych "prostych" jak Modecom i niestety każda mysz działała góra rok czas a potem problemy z przyciskami, rolką itd.

Myślę o Logitechu M705.

Wielkie dzięki za wskazówki.
ILPT
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

skaktus pisze:Myślę o Logitechu M705
Mam od kilku miesięcy. Używam intensywnie. Starły się tylko napisy/opisy.Mimo kilku upadków na podłogę z wysokości ok 0,5m wszystko działa jak po pierwszym włączeniu. Bateria ma nadal poziom >50%.
Można jeszcze pomyśleć o droższym modelu z BT - zawsze to 1 wolny port USB.
Awatar użytkownika
Uka

Post autor: Uka »

Sprawdź czy ma system Unifing, czyli łączenie kilku urządzeń do jednego pipka.

Kupiłem M725 w outlecie i używana sporadycznie trzyma rok. Zasieg na jakim działam to 3m.
ov_darkness

Post autor: ov_darkness »

Gorąco polecam Razer Orochi. Jedyna wada, to prądożerność. Komplet Eneloopów to ok 30 godzin pracy.
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

skaktus pisze:Logitechu M705.
Mam ją na 4 stanowiskach pracy już kilka lat i jest doskonała. Baterie starczają na bardzo długo a Unifing jest o tyle fajny, że jak zgubisz dongle to podczepiasz mysz pod inny.

I freewheel do skrolowania długiego kodu jest super :-)
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Też mam taką i również mogę polecić, jedna z lepszych jakie miałem a i cenowo przystępna.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Dzięki za informacje.

Panowie, powiedzcie tylko, jak w tej myszce wygląda sprawa z wychylną rolką - wielu pisze, że rolka bardzo siada i staje się zbyt czuła.
ILPT
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Nie miałem problemy z żadną, której używam. Cały czas rolka tip-top, kręci się, wychyla i klika jak trzeba.
Awatar użytkownika
Uka

Post autor: Uka »

skaktus pisze:Dzięki za informacje.

Panowie, powiedzcie tylko, jak w tej myszce wygląda sprawa z wychylną rolką - wielu pisze, że rolka bardzo siada i staje się zbyt czuła.
Jak korzystam z kółka do otwierania i zamykania stron to czasem, przy braku wprawy przeglądarka wykonuje komendę cofnij stronę. Trzeba się przyzwyczaić.
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

Ja używam myszki A4Tech model G11-570FX. Myszka z wbudowanym akumulatorem. Ładowana przez USB.
Całkiem zgrabna i poręczna. Rozglądałem się za Logitechem, ale nie znalazłem dużej, bezprzewodowej i poręcznej myszki, za przyzwoite pieniądze.
A4Techa używam od kilku miesięcy i jestem zadowolony, chociaż dostałem ją przez przypadek.

Jak akumulatory się rozładują, to miga dioda pod kółkiem. Ładowanie kablem przez USB. Podczas ładowania przez kabel można myszki używać.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Hej. Moja przewodowa mysz już dogorywa i też rozglądam się za czymś bez "kabla".

Ten Logitech M705 wygląda dosyć fajnie, tylko w opiniach jest dużo narzekania na rolkę. W pracy korzystam z przewodowej M500, która jest podobna do M705. Może ktoś korzystał z obydwu modeli i może porównać działanie przycisku rolki?
maro21

Post autor: maro21 »

Ja korzystam z budżetowej http://www.gearbest.com/mice-keyboards/ ... tml?wid=21 + eneloopki AAA spokojnie wytrzymują 3-4 tyg na ładowaniu ;) ale wiem, że szukasz coś na "lata"
Ganzo G718B
ODPOWIEDZ