siemka. jak w tytule tematu. kupiłem niedawno latareczkę solarforce z tym sterownikiem extended v3.0 HE (High Efficiency) . nie mogę ni jak ogarnąć sterowania ani tego fabrycznego ani tym bardziej zaprogramowania pod siebie. oczywiście dostałem instrukcję obsługi od sprzedającego ale jest tego tyle, że to jakaś masakra, proszę o pomoc i o wytłumaczenie łopatologiczne bo ja jakiś tempy jestem na to chyba
Ostatnio zmieniony wtorek 30 sie 2016, 16:25 przez fitoro, łącznie zmieniany 1 raz.
Umiesz wykonać poprawnie klik? Bo to jest podstawa. Musisz nacisnąć wyłącznik nie powodując tego dźwięku charakterystycznego dla włączenia lub wyłączenia latarki. Tak do połowy.
Masz odblokowaną blokadę programowania?
Wybierz tryb, który Cię interesuje i naciśnij chyba 8 klik wejdziesz w zmianę jasności, a następnie wyłącz latarkę na wybranej pozycji.
Też miałem latarkę z tym sterownikiem i jest tam taki motyw, że jak się włączy jakąś jedną funkcję (już nie pamiętam jaką) to ilość klików przestawia się o 1+. Też miałem problem z przywróceniem ustawień fabrycznych jak sprzedałem latarkę szwagrowi i rozwiązanie tego problemu znalazłem tu na forum w jednym temacie.
coś mi się udało zmienić, tylko jest tego po prostu za dużo. jak dostałem rozpiskę do sterownika żeby go sobie ogarnąć to masakra. a najlepsze jest to że nawet nie wiem jak ta latareczka świeci maksymalnym światłem- hehe, bo nie udało mi się dojść do tego. będę walczył dalej ale już trochę żałuję, że taki stertownik zakupiłem bo nie wiedziałem ile z tym zabawy
Ostatnio zmieniony wtorek 30 sie 2016, 16:26 przez fitoro, łącznie zmieniany 1 raz.
dobra jest. poddaje się. coś zaprogramowałem ale i tak nie tak jak chce. nie mam czasu bawić się tym. trudno, jest to tak pokręcone i jest tego tak dużo, że naprawdę potrzeba tony cierpliwości i kupy czasu żeby to tak sobie ogarnąć. szkoda, bo myślałem, że będzie sprzęcik naprawdę udany
Ogarnięcie sterownika dla osoby, która nigdy wcześniej tego nie robiła, to 15 minut.
Jak jesteś aż tak atechniczny, to daj jakiemuś 10- latkowi
Albo znajdź kogś z forum w okolicy.
Potem niech Ci wyłączy wszystkie wielokliki i koniec