Mocny szperacz

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Darecki87

Mocny szperacz

Post autor: Darecki87 »

Cześć. Poszukuję szperacza z dużym reflektorem. Kilka dni temu brat kupił SolarStorm SP02 z oskalpowaną xp-g2. Świeci to bardzo daleko, jednak potrzebuje jeszcze bardziej skupionego światła. SolarForce 1100S ma reflektor około 75mm. Dostał by również skalp xp-g2, oraz podkręcony sterownik do 4.2-4.5A. Teraz tak, S1100 kosztuje ponad 400Pln, + mody. Nie orientuje się za bardzo, ale może w tej cenie dostał bym coś jeszcze ciekawszego? Tk61 nie mieści się w cenie. Nie musi to być latarka świetnej firmy, i tak będzie poprawiana. Nie może to być też zoom.
Oczekuję od latarki mocno skupionego spota, oraz zgrania się reflektora z diodą, gdyż czasem te elementy nie chcą się odpowiednio zgrać, przez co spot jest nierównomierny lub otoczony wielką koroną, więc o dobrym skupieniu można zapomnieć.

Pozdrawiam.
Scenic

Post autor: Scenic »

Kup sobie yelz y3 dołóż xhp50 + soczewkę i będzie szperacz jak znalazł :)

Jest z tym trochę pracy ale drogo to nie wyjdzie. Z tym trzeba mieć czym zrobić takiego moda. :wink:

Nawet bez szoczewki bedzie wymiatać.

Pisze ,bo mam takiego moda w domu chociaż od kilku miesięcy sie kurzy. :razz:
Idzie zima to się przyda. :mrgreen:

Latarka + dodatkowa kocówka na 18650 to jakies 36$ dioda 50zł soczewka sam nie wiem coś koło 20zł

Czyli okolo 230zł + robocizna.

Widze,że na olx jest nawet gotowiec tylko,że na xm-l2 i bez soczewki.
Darecki87

Yezl jest zbyt mały, potrzebuję raczej reflektora, niż asferyka. Co do diody, to chyba zrezygnuję z xp-g2 a do latarki poleci xhp 35 HI. Gorsze skupienie, ale dwukrotnie więcej światła, więc zasięg pewnie będzie ze 30% lepszy dla xhp.
Myślę nad latarkami TN31 oraz S1100 tylko tutaj pojawia się problem. Obie latarki pracują na 3x18650, więc xhp35 hi nie poleci. Wymiana sterownika na taki, który pracuje z 6x18350 w szeregu, ale czy taki w ogóle istnieje?
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Darecki87

Tak, widziałem.Wczoraj Dariusz miał zrobić beamshooty, więc dzisiaj pewnie je zamieści w temacie i zobaczę, jak to świeci. Wydaje mi się, że dla mnie 60mm reflektor jest za mały, dlatego celuję bardziej w TN31 czy S1100, tam reflektory mają około 75mm.

Liczę też na to, że forumowicze rzucą jakieś ciekawe propozycje, może w tej cenie jest inna latarka warta uwagi.
1984

Post autor: 1984 »

ODPOWIEDZ