latarka kątowa
latarka kątowa
witam, cześć i czołem !
słuchajcie kochani- szukam tak dosyć pilnie latareczki - koniecznie kątowej bo chce żeby robiła za czołówkę podczas wędrówek górskich w zimie i w lecie i także jako uzupełnienie w jeździe na rowerze- uzupełnienie dla convoy s2+ OP barwa ciepła. myślę, że kątowa będzie wygodna jak się ją włoży w opaskę bo można sobie łatwo ustawić kąt świecenia. chciałbym aby miała barwę neutralną. spodobała mi się od Grega SolarForce L2E 3x XP-L ext 3.0 HE 1800lm ale jest trochę za duża. czy warto dopłacać coś do tych trzech diod czy lepiej coś mniejszego z jedną? ważne żaby była modowana
słuchajcie kochani- szukam tak dosyć pilnie latareczki - koniecznie kątowej bo chce żeby robiła za czołówkę podczas wędrówek górskich w zimie i w lecie i także jako uzupełnienie w jeździe na rowerze- uzupełnienie dla convoy s2+ OP barwa ciepła. myślę, że kątowa będzie wygodna jak się ją włoży w opaskę bo można sobie łatwo ustawić kąt świecenia. chciałbym aby miała barwę neutralną. spodobała mi się od Grega SolarForce L2E 3x XP-L ext 3.0 HE 1800lm ale jest trochę za duża. czy warto dopłacać coś do tych trzech diod czy lepiej coś mniejszego z jedną? ważne żaby była modowana
-
Jak Ci się podoba solarka od Grega (i cena OK) to bierz i nie zastanawiaj się. Trosze większa głowica, ale za to będziesz miał super sprzęt - nie dość, że wydajny to jeszcze sam sobie zaprogramujesz tryby jakie chcesz.
Rozważ diodę Nichia NVSW219C - super kolor, choć wydaje się nieco ciemniejszy. Ale przy czołówce te 1650lm to dużo za dużo.
Rozważ diodę Nichia NVSW219C - super kolor, choć wydaje się nieco ciemniejszy. Ale przy czołówce te 1650lm to dużo za dużo.
Właśnie tak mi sie wydaje, że to by było to od Grega. Jedynie czym sie martwię to względnie większa waga od małych czołówek i trochę obawiam sie że bedzie się telepać przy chodzeniu. Dla mnie ważne jest to że jest to latarka która przeszła przez ręce fachowca i jest poprostu dopracowana pod każdym względem. Jeszcze nitecore hc50 z tego co widzę jest chyba Ok ale jest dużo bardziej okrojona do latarki Gregowej
Ja mam jako czołówkę Nitecore HC50 , 130g. Gregowa jest 165g (obie bez ogniwa). Rożnica w masie jest, ale i tak obie nie nadają się do biegania. Ale do chodzenia jak najbardziej. Potrzebny dobry pasek potrójny.
Przy zakupie zawsze jest taki dylemat. Czy jedno urządzenie uniwersalne czy 2 bardziej dedykowane. Jak jedno to bierz L2E.
Jak dwie latarki, to na czołówkę brał bym coś bardzo lekkiego na 18650 (to co koledzy linkowali wcześniej) a jako zwykła latarkę L2P do Grega z 3xNichia. Mam jego L2P z XM-L od 4 lat i to moje podstawowe świecidełko, które zawsze zabieram.
A i tak jak to zostaniesz to skończysz z całą kolekcją
Przy zakupie zawsze jest taki dylemat. Czy jedno urządzenie uniwersalne czy 2 bardziej dedykowane. Jak jedno to bierz L2E.
Jak dwie latarki, to na czołówkę brał bym coś bardzo lekkiego na 18650 (to co koledzy linkowali wcześniej) a jako zwykła latarkę L2P do Grega z 3xNichia. Mam jego L2P z XM-L od 4 lat i to moje podstawowe świecidełko, które zawsze zabieram.
A i tak jak to zostaniesz to skończysz z całą kolekcją
a co myślicie o Fenix hp30 ? dużym plusem jest to, że ma regulowany kąt nachylenia.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 22 sie 2016, 21:26 przez fitoro, łącznie zmieniany 1 raz.
stało się. zakupiłem od Grega tą solarforce L2E Z 3x nichia. dajcie jakiś namiar na jakąś dobrą opaskę potrójną na głowę pod tą latareczkę
Ostatnio zmieniony poniedziałek 22 sie 2016, 21:27 przez fitoro, łącznie zmieniany 1 raz.