Android box tv

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
klekot78

Android box tv

Post autor: klekot78 »

Witam. Czy ktoś z Was posiada android box tv ? Czy warto to kupić,na co zwrócić uwagę,co to potrafi?
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Co najmniej 2GB ram i jak najszybszy procek. Plus możliwość zrootowania.
M
My flashlight is smaller than yours...
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

Najlepiej to kupić TV WiFi :)
Znakomicie działa, nie ma wymagań :)

Ja mam taki :)
http://eleneo.pl/product-pol-1306-TUNER ... -QL3-.html
Pozdrawiam, Leszek
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Też bym się podłączył do pytania.
Przydałby się taki sprzęt do pokoju dzieci bo mam monitor 15'' z hdmi.
Jakieś konkretne modele?
klekot78

cpt. Nemo opisz jakie to ma zalety. A to przypadkiem nie odwrotność tego co szukam? Ja nie chcę z tabletu zrobić telewizora tylko mieć dostęp z telewizora do internetu.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Mam Beelink M18 S905 2GB ...
Działa to dosyć sprawnie nawet z materiałem 4K i TV o takiej rozdzielczości. Nie wiem, co można więcej napisać.
fxxx

Post autor: fxxx »

nexbox mxq pro

też działa-ma tylko 1gb ramu ale daje rade. Ja używam tylko kodi i youtuba.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

klekot78 pisze:Ja nie chcę z tabletu zrobić telewizora tylko mieć dostęp z telewizora do internetu.
A to nie :)
To do oglądania TV na tablecie :)
Pozdrawiam, Leszek
alojzy

Post autor: alojzy »

Odkopię wątek. Właśnie wydumałem, że chętnie zamieniłbym mój stary TV Panasonic w kombajn multimedialny, więc może ktoś wypróbował jakieś niedrogie rozwiązania typu tv box
klekot78

Kupiłem w końcu NEXBOX A95 2GB ram.Podłączyłem u syna w telewizorze 15 cali i uruchomiłem. Chciałem puścić przez wifi ale tylko się połączył z siecią i były problemy z utrzymaniem połączenia.Może to wina mojego routera,bo odległość do niego to ok. 5m i czasem z tego pokoju to i smartfon ciężko łapie zasięg.Podłączyłem później u siebie po kablu w celu testów i od tej pory leży w szafce.Myślałem,że pogramy sobie w gry androidowe na tym,ale tu trzeba mieć najlepiej pada i do tego kilka aplikacji. Jako że zapodziałem przejściówkę od pada z ps2 to nie mogę poszaleć. Aplikacje do tej operacji potrzebne chyba 3 z czego jedna płatna.Jako że mało jest polskojęzycznych darmowych stron z programami telewizyjnymi i filmami to na kodi też chyba nie poszalejemy.Potrzebne jest wejście hdmi . To tak jakby mieć smartfona z połową funkcji na telewizorze. Jak nie ma się komputera to pewnie fajna sprawa.Nie wiem co oprócz przeglądarki internetowej to oferuje. Na pewno kombajnem tego typu urządzeń nazwać nie można.A i jeszcze podobno można sterować tv boxa telefonem lub tabletem,ale moje zdanie jest takie: skoro grasz na telefonie czy oglądasz coś na nim to po co jeszcze telewizor włączasz?
alojzy

Post autor: alojzy »

Ja chyba jednak skłonię się w stronę raspberry pi 3b, nie dość że podłączę do telewizorka to może potem ją zaprzęgnę do innych celów
klekot78

Czytałem gdzieś o malinkach. Bardzo dobrą opcją w nich jest możliwość uruchamiania różnych systemów operacyjnych. Można pod siebie ładnie dopasować. Podobno nawet win10 jakąś specjalną wersję można zainstalować. To urządzenie dla kogoś kto ma czas i lubi przekopywać się przez mnogość programów programików i aplikacji.
studzin

Post autor: studzin »

Ja mam chromecasty i działają świetnie. Tanio i nie ma z niczym problemu.
ODPOWIEDZ