Quadcopter - problem ze stabilnym lotem

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

Dodatkowo odnoszę wrażenie że moc jest ciut za mała
Tarantula jest bardzo lekka, stąd wrażenie dużej mocy. Śmigła są duże i wolnoobrotowe, wiatr poniewiera nim jak chce. Chcesz większej mocy, to niestety trzeba iść w silniki bezszczotkowe. Ceny zaczynają się od 100$. Te tanie może nie będą latać jak rakiety i są mniej zwrotne od X6, ale przynajmniej jest jakiś ciężar. Mnie właśnie Tarantula wyleczyła z dużych zabawek.
Niedawno miałem wielką ochotę na zamówienie MJX X600 (40$). Położyłem sobie części od X6 przy monitorze, przypominają mi, żeby nie robić drugi raz tego samego błędu.
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

Dodatkowo brak wspomagaczy w postaci algorytmów sterowania, brak możliwości większych modyfikacji. Również zastanawiałem się czy nie nabyć ponownie czegoś taniego, ale wolę powoli kompletować części, na początek ładowarkę i urządzenie do sterowania.

Skądinąd temat multi-copterów jest dość ciekawy. Może trochę zmienić świat. Interesują się nią różne branże, słyszałem o maszynach do dostarczania przesyłek, nawożenia roślin, niedługo może nawet do gaszenia pożarów czy mierzące parametry atmosferyczne.

https://www.youtube.com/watch?v=soxxPyaAT1k
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

Ja bym bardziej patrzył na umiejętności - nie kupuje się motocykla, jak nie potrafi się jeździć na rowerze :D
Ja na przykład nie czuję się jeszcze na siłach do przesiadki na bezszczotkowy ;) aktualnie uczę się latać XK X250, próbuję tylko na podglądzie z FPV. Niby powoli, ale wciąż się gubię. Więc jeszcze parę godzin zostało.
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

Ale latanie na manualu z tego co się zorientowałem, jest trudniejsze niż w automacie. Jak zwieje tani chińczyk to nie masz GPS i i opcji bezpiecznego powrotu ;) Przy mocniejszym wietrze modele z tematu są nie do opanowania. Niedawno o mały włos bym nie wleciał do rzeki.

Jazda motocyklem a rowerem to są dwie różne bajki. Nie trzeba umieć jeździć rowerem, aby jeździć baikiem, choć nie piszę o tym że jazda rowerem nic nie wnosi do tematu.
ODPOWIEDZ