Podziel się swoją radością 2
Mam dwie córy i pomimo zwiększającego się pędu wraz z żoną są moją największą radością
Ostatnio zmieniony piątek 12 sie 2016, 19:30 przez plecho1, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Miejsce po starym piecu, miało sporo pęknięć, więc skułem tynk, odbudowałem ścianę, zabudowałem rurę dymową na sznur z włókna szklanego i przygotowałem miejsce na sterownik...
Potem zatynkowałem ubytki i przekułem otwór pod rurę dostarczającą powietrze do paleniska. W ścianie znalazł się też peszel to przewodów sterownika.
Dla ciekawych, tynkowanie starą sprawdzoną metodą. Zaprawę narzuca się od góry (skoro nie spada, to znaczy, że dobrze się trzyma ściany), a zaciera się od dołu w górę.
Jutro mocuję płyty izolacyjne na ścianę, i zaczynam rozbierać podłogę, aby dociągnąć rury do wkładu kominkowego.
Budowa ogrzewania idzie do przodu.
Pozdrawiam
Miejsce po starym piecu, miało sporo pęknięć, więc skułem tynk, odbudowałem ścianę, zabudowałem rurę dymową na sznur z włókna szklanego i przygotowałem miejsce na sterownik...
Potem zatynkowałem ubytki i przekułem otwór pod rurę dostarczającą powietrze do paleniska. W ścianie znalazł się też peszel to przewodów sterownika.
Dla ciekawych, tynkowanie starą sprawdzoną metodą. Zaprawę narzuca się od góry (skoro nie spada, to znaczy, że dobrze się trzyma ściany), a zaciera się od dołu w górę.
Jutro mocuję płyty izolacyjne na ścianę, i zaczynam rozbierać podłogę, aby dociągnąć rury do wkładu kominkowego.
Budowa ogrzewania idzie do przodu.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam
Największym problemem jest czas... Jak mawia pewne prawo: wszystko zajmuje dwa razy więcej czasu, niż było zakładane.
Przy remoncie, zawsze coś jeszcze wypadnie...
Pozdrawiam
Największym problemem jest czas... Jak mawia pewne prawo: wszystko zajmuje dwa razy więcej czasu, niż było zakładane.
Przy remoncie, zawsze coś jeszcze wypadnie...
Zrezygnowałem z uszczelniania, bo i tak mnie czeka gruntowne sprzątanie całego mieszkania.pietros pisze:niby drzwi pozamykane i poobklejane taśmą, a i tak syf w całym domu.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
- lord_craven
Wiesz ElSor mam dużo czasu na takie rzeczy. Ale programu pod ESP nie pisałem od podstaw sam, jedynie go zmodyfikowałem i dodałem opcję odczytu czujnika przez wi-fi. Nie mogę tylko tak skonfigurować ESP aby mi równocześnie przesyłał pomiary do drugiego ESP. A i pomiar napięcia aku mi jeszcze został do zrobienia i będę miał wszystko w jednym.
Przetwornica to pololu 2118.
Przetwornica to pololu 2118.
Udało mi się wczoraj nie mieć wypadku na motocyklu. Jadąc środkiem zapchanej/zakorkowanej dwupasmowej obwodnicy Trójmiasta, o mało nie zostałem uderzony przez samochód który chciał (bez kierunkowskazu) zmienić pas, kiedy byłem na wysokości przednich drzwi jego samochodu. Trochę dzięki mojemu refleksowi, trochę dzięki reakcji kierowcy, który mnie w końcu zauważył udało się uniknąć kolizji, choć było bardzo blisko.
Chciałbym przy okazji serdecznie podziękować kierowcom, którzy jadąc w korkach zwracają uwagę co widać w lusterkach i ustępują kawałka asfaltu dla 'hulajnogi'.
Chciałbym przy okazji serdecznie podziękować kierowcom, którzy jadąc w korkach zwracają uwagę co widać w lusterkach i ustępują kawałka asfaltu dla 'hulajnogi'.
Pozdrawiam
Jacek
Jacek