Surefire M982X upgrade

Czyli wszystko co potrzebne prawdziwemu DIY'owi;) Porady, pytania i opisy używanego przez nas sprzętu.
Qazimodo

Surefire M982X upgrade

Post autor: Qazimodo »

Hej! Witam bardzo serdecznie na forum.
Na wstępie dwa słowa o sobie.
Prawie 40 letni Gdańszczanin który przymierza się do emerytury (tej wcześniejszej). Ale został mu jeszcze jeden kontrakt do którego przygotowuje sprzęt taktyczny.
Stąd właśnie moja obecność na forum.
Miejcie Panowie wyrozumiałość jeśli coś poplączę.
Do sedna: Jestem posiadaczem latarki SUREFIRE M982X której używam na wieżyczce Humve doczepiona do dość dużej "plujki" ołowiem.
Niestety ale jak na dzisiejsze czasy latarka ma za małą moc światła. Dokładniej chodzi mi o odległość na której jestem w stanie coś widzieć. Na ostatniej misji miałem Chińczyka który całkiem dobrze się sprawował do czasu aż zdarzyło się postrzelać na ćwiczeniach. Latarka od drgań poprostu się rozpadła. Widziałem też takie które się potrafiły nadtopić od emitowanego ciepła lufy. A tu niestety trzeba być pewnym sprzętu. Oczywiście Amerykańce proponowali mi inne rozwiązania ale ceny ich gadżetów są nie ma moją kieszeń.
Wpadłem na pomysł aby zmodernizować swoją sprawdzoną latarkę. Obecnie mam (wp producenta 65 lumenów) choć jak porównuję do innych to wydaje się że jest więcej. Niemniej jest to stanowczo za mało.
Możecie pomóc i doradzić jak zmodernizować? Czy koniecznym jest zakup nowej?
Pozdrawiam M.
PS:na YT widziałem patent z rozwiercaniem latarki, ale nie wiem czy to nie spowoduje np stopienia uszczelek.
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Można w to załadować moduł P60 ale trzeba zmieścić w tubus ogniwo 18650.
M
My flashlight is smaller than yours...
Qazimodo

Czyli jednak nawiercanie pod moduł p60 cree t6 ? Nie nagrzewa sie to jakoś strasznie?
A ten wielki akumulatorek chyba mam gdzieś w domu to zerknę czy się mieści :)
Awatar użytkownika
sp5it

Brałbym moduł na XP-L HI do strzelania. Wąski i mocny snop światła.
M
Qazimodo

Dziękuję Ci za pomoc. Szukam właśnie po sklepach ale takiego modułu nie można nigdzie osobno kupić. Czy Znasz taki sklep który tym handluje?

Znalazłem tylko coś takiego http://www.mhunt.pl/modul-diody-solarfo ... 0lm-4tryby ale tu pewnie sterownik inny też do wymiany.
Awatar użytkownika
sp5it

ODPOWIEDZ