Latarka ultra fire c8

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
azazel

Latarka ultra fire c8

Post autor: azazel »

Witam wszystkich po jasnej stronie.
Mam pytanko, posiadam latarkę ultra Fire C8, czy to jest to samo co convoy c8 ?
Czy można tę latarkę zmodować ?
Macie jakieś opinie o tej latarce ?
michal1

Post autor: michal1 »

Latarka podobna do Convoya, chociaż zazwyczaj troszkę gorszej jakości, ale to najlepiej sprawdzić samemu. Zmodować oczywiście można.
murgrabia1410

Post autor: murgrabia1410 »

Mam 2 takie C8. Jedna z XR-E oraz druga z XM-L. Jedna UF C8 różni się nieznacznie wyglądem od drugiej. Oraz budową dupki latarki. Ogólnie są wykonane na wysokim poziomie. Obydwie mają mosiężne piguły. Ale bywają i takie co mają dziurę pod diodą. Jak się trafi. Tylko trzeba uważać na średnicę sterownika w tych pigułach. Oraz średnicę MCPCB diody. Jedną trafiłem ze średnicą 20mm sterownika.
azazel

Post autor: azazel »

Ja mam z diodą xm-l2, czyli jeszcze jedna opcja.
W necie przeczytałem, że różniły się też lustrem, jedne miały gładkie inne teksturowane.
Do kogo uderzyć w sprawi modów ?
murgrabia1410

Post autor: murgrabia1410 »

Ja mam wersje reflektorka w jednej pół na pół: smo/op. Z XR-E Q5 wyszedł z tego miecz świetlny. Świeci o wiele dalej niż z XM-L. Ale za to XM-L świeci szeroko. I oświetla pół lasu. A co oczekujesz po modzie? Daleko? Szeroko? Inna barwa światła? Jak nie chcesz sam modować to może napisz w : Nasz sklepik - Inne?
ODPOWIEDZ