ROMISEN RC-P3 , warto kupić ?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
grigorij00

ROMISEN RC-P3 , warto kupić ?

Post autor: grigorij00 »

Witam
Przymierzam się do zakupu takiej latareczki : http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1780 może ktoś z Was miał albo widział w akcji , ciekawi mnie jak jest w rzeczywistości z jakością i skupieniem światła , czy latarka daje się w miarę łatwo zmodyfikować , np. wymiana diody .
A może wybrać coś innego , dodam że latarka ma być zasilana 2xAA (mam dwa wolne GP Recyko) .
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...mam, fotki zamieszczę później-prosta w modyfikacji i dobrze wykonana. :wink:
Zastrrzeżenie co do mocowania modułu z ledem i sterownikiem.Trzeba poprawić kontakt termiczny z body bo piguła trochę wisi, ścianki modułu nie stykają się ze ściankami latarki... :shock:
grigorij00

No właśnie a jak jest z tą CREE co siedzi w tej latarce wymiana na coś lepszego jest konieczna ? I jak tam jest z wydajnością driwera ?
Pytam bo nastawiam się odrazu na modyfikację :smile:
Jeszcze ta latarka mnie zainteresowała http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14909
230 lm z tej latarki , to mozliwe ?
Awatar użytkownika
Volt

Post autor: Volt »

na DX jak latarka ma Q5 i możliwość zasilania litówką to zawsze piszą że 230lm ;)
ja mam i też piszą że 230lm ale nie mam pojęcia ile w tym prawdy...
grigorij00

No tak , to że w opisie jest napisane 230lm to nie znaczy że tyle jest naprawdę , ale co poradzić :wink: . Zastanawiam się jeszcze którą z wymienionych przeze mnie wcześniej dwóch latarek wybrać :???:
Calineczka będe wdzięczny za fotki Romisena .

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Sterownika nie mierzyłem-wygląda biednie.
SKU15880 wchodzi na kanapkę ale trzeba by coś wymyślić bo delikatnie wystaje uszczelka-nie skręca się do końca tak jak z wpuszczonym driverkiem.Trzeba napchac tam pasty albo jakos inaczej poprawić odprowadzanie ciepła-piguła po chwili pracy jest wyczuwalnie cieplejsza od latarki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

p.s. po opaćkaniu ścianek modułu pastą silikonową jest dużo lepiej z odprowadzaniem ciepła.Włacznikiem tryby zmienia się wyśmienicie-nie wyłączając latarki.
oryginalny oring na wysokości modułu przesunąłem jeden rowek bliżej -schował się całkowicie, w jego miejsce dałem GITD-a-wygląda całkiem fajnie ;-)
Refek mozna w pewnych granicach odkręcać-dokręcać-jest regulacja beamshota! Uszczelka jest więc całość się ładnie trzyma ;-)

Wow, regulacja jest całkiem niezła!!

Obrazek

Obrazek

i nawet z krzyżykiem:
Obrazek

przy takich mniej więcej położeniach refa:
Obrazek
Obrazek

gwint po którym ref jeździ
Obrazek

GITD
Obrazek

wiecie co, podoba mi się ta lampka ;-)
Chyba zrobię coś na mikroswitchu w środku ;-)
grigorij00

Dzięki za fotki , fakt niezła lampka , ciekawie wygląda ta regulacja beamshota :smile:
ODPOWIEDZ