DealExtreme - zakupy

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
SzymonHK

Post autor: SzymonHK »

A ja tym razem prawie pochwalę DX'a, zamówienie złożyłem 23.06. po południu, a dzisiaj paczka w domu. Ale to prawda Chinole kłamią, status też nic nie oznacza, nawet jak jest shipped i nr poleconej przesyłki, to czasem jeszcze HK Post o niej nie wie. Sam czekam na zamówione rzeczy 14.05. i ani widu ani słychu, dla tego prawie pochwalę.
Do sprzedania DARKTORT DT-E1.0 http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=1772
Awatar użytkownika
phantom

Post autor: phantom »

U mnie podobnie, 23 zamówienie, dzisiaj w skrzynce. Przed zakupem status że wysyłają w 2-4 dni oznacza, że to coś jest niedostępne. A co do niewiedzy HK Post to wynika to z prostego faktu różnicy czasowej między momentem nadania na poczcie a dotarciem do odpowiedniego punktu, który wprowadza dane do sieci.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Zamowienie zlozylem 1.07.09 na 7 pozycji. 2.07.09 pakowali. 3.07.09 dostalem meila ze wyslane.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Volt

Post autor: Volt »

O ile moje pierwsze zamówienie szło równe 2tyg. , to drugie idzie już czwarty tydzień ;/
Czy komuś też zdarzyło się czekać tak długo? Mam jeszcze takie pytanie - czym się różni "tracked air mail" od "air mail"? Co ciekawe przy tej 1wszym zamówieniu nie przypominam sobie żebym dodawał taką opcję (chyba ok $1.70 kosztuje)
tu screen bo trochę zamotałem:
Załączniki
track.JPG
track.JPG (14.04 KiB) Przejrzano 408 razy
Awatar użytkownika
phantom

Post autor: phantom »

Różni się tym, że w tym pierwszym masz usługę śledzenia przesyłki (niestety tylko do granic HK bo nasza kochana PP skutecznie się opiera przed nowościami). Tracking dostaje się w ramach zamówienia na kwotę powyżej 15$, poniżej możesz sobie dokupić za wspomniane 1,70$.
Awatar użytkownika
Volt

Post autor: Volt »

No to by się zgadzało, bo ta pierwsza kosztowała ok $27, a ta druga... $14.79 :D czyli aż 23centy poniżej tych 15$ :P
Ale aż mi się wierzyć nie chce żeby to miało aż takie znaczenie, szczególnie że, jak napisałeś, to tylko do granic HK. Jutro mijają 4tyg i już sam nie wiem, czy jest sens jeszcze czekać... ponawiam pytanie - czy to "normalne" że czasami tak długo idzie?
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

W nielicznych przypadkach idzie tak długo - na kilkadziesiąt zamówień miałem dwie takie przesyłki które szły dłużej niż 3 tygodnie. Czasem wręcz kuriozalnie - paczki wysłane dzień po dniu, obie bez trackingu, a dochodziły z przesunięciem o 3 tygodnie.
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

To tak dla przykladu zamowienie zlozone w solarforcestore.com 9.07.2009 (czwartek) bylo u mnie 14.07.2009. Szybciej niz niejedna przesylka z Polski do Polski.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Dodam, że przesyłki z trackingiem mają status poleconych! Listonosz nie może takiej przesyłki po prostu wrzucić do skrzynki! Warto więc tak komponować zamówienia, aby mieć ten tracking na 1 centa (czyli wartość zakupów powyżej 15$)!
Dubito ergo sum!
SzymonHK

Post autor: SzymonHK »

paragon, ja na jedną pozycję czekam już od 14 maja.
Do sprzedania DARKTORT DT-E1.0 http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=1772
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

A ja czekam ponad póltora tygodnia na spakowanie mojego zamówienia. 6 pozycji i nic nie jest ruszone :/ Coś cięzko im sie zebrać do tego.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
bartex

Post autor: bartex »

Właśnie mija 2 tygodnie odkąd złożyłem zamówienie, również wszystko czeka na spakowanie, a najlepsze ze wszystkie 4 pozycje są dostępne... :evil:
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

To widze ze nie jestem sam.. wrr
czarny_kruk

Post autor: czarny_kruk »

jak wakacje to wakacje, na calego ;)

moje zamowienie czeka od maja mimo dostepnosci:/
Awatar użytkownika
waldek.leg

Post autor: waldek.leg »

czarny_kruk pisze:jak wakacje to wakacje, na calego ;)

moje zamowienie czeka od maja mimo dostepnosci:/
To użyj "cancel" i zamów ponownie z mojej praktyki wynika ze o wiele szybciej doczekasz się przesyłki ....

Ostatnia moja przesyłka wysłana: 7/11/2009 7:35:06 AM dotarła przed chwilką, wcześniejsze paczki docierały max po 4 dniach od wysłania ...
z pozdrowieniami Waldek,
Zablokowany