Convoy S2+
Dzięki za hinty. Astroluxa S1 miałem (sprzedałem), była to świetna latareczka. Nie tak ładnie wykonana jak Convoy, tint też "nie ten", lecz akurat driver mnie przekonał - przez tryby, moc i świetny UI, bo z elektronicznego punktu widzenia jestem raczej laikiem.
Gdyby właśnie nie moon - to bym za S1 nie tęsknił...i staram się rozkminić dlaczego Convoy jeszcze tego nie ma, bo większość ludzi zdaje się tego chcieć.
Gdyby właśnie nie moon - to bym za S1 nie tęsknił...i staram się rozkminić dlaczego Convoy jeszcze tego nie ma, bo większość ludzi zdaje się tego chcieć.
Witam wszystkich, na forum trafiłem przypadkiem, szukając fajnej latareczki na rower
Chce kupić coś do 200 złotych - latarka, akumulator, ładowarka + uchwyt.
Po wielu tematach zdecydowałem się na Convoya S2, od darka70 z forum. Tylko mam problem, którego wybrać, S2 czy S2+? Po ciemku jeżdżę nie więcej niż 35km/h, głownie całkiem wąskie wiejskie asfalty
Chce kupić coś do 200 złotych - latarka, akumulator, ładowarka + uchwyt.
Po wielu tematach zdecydowałem się na Convoya S2, od darka70 z forum. Tylko mam problem, którego wybrać, S2 czy S2+? Po ciemku jeżdżę nie więcej niż 35km/h, głownie całkiem wąskie wiejskie asfalty
-
Jako jedną latarkę wziąłbym Convoya S2+. Świeci szerzej od S2, z kolej S2 ma bardziej równomierny rozkład światła, ale świeci węziej.
Chyba że docelowo będziesz miał 2 latarki. Wtedy zamów S2+ z najszerzej świecącym kolimatorem+Convoy S2. Ważne żeby latarki miały ten sam odcień diody. Ja proponuję xm-l2 T6 z barwą 4C.
Z kolimatorów to ja polecam 60 i chyba 20x90. Wtedy Convoy S2+ nie ma zasięgu większego jak 30 metrów, może nawet mniej ale świeci bardzo szeroko i równomiernie. Do tego dokładasz Convoy s2 na zwykłym reflektorze i masz bardzo dokładnie i bardzo szeroko oświecone 60-70metrów.
Chyba że docelowo będziesz miał 2 latarki. Wtedy zamów S2+ z najszerzej świecącym kolimatorem+Convoy S2. Ważne żeby latarki miały ten sam odcień diody. Ja proponuję xm-l2 T6 z barwą 4C.
Z kolimatorów to ja polecam 60 i chyba 20x90. Wtedy Convoy S2+ nie ma zasięgu większego jak 30 metrów, może nawet mniej ale świeci bardzo szeroko i równomiernie. Do tego dokładasz Convoy s2 na zwykłym reflektorze i masz bardzo dokładnie i bardzo szeroko oświecone 60-70metrów.
Kiedyś omyłkowo wysłałem 1 osobie S2+ z optyką owalną zamiast S2 i okazało się, że już jej nie chciał oddać, bo świeciła dla niego idealnie (mimo, że wg opisów S2 była lepszym wyborem). Niemniej jednak, gdy nie można osobiście zobaczyć jak one świecą to proponuję zestaw S2 i do tego S2+ owal. Niby zwykła S2+ jest dosyć uniwersalna ale w ogólnym rozrachunku świeci nijak - ani daleko ani szeroko i równomiernie dlatego by się nie ograniczać, zestaw S2+ owal oraz S2 jest idealny dla większości osób. 35km/h to nie jest jakoś dużo ale i nie mało - jako wszą wziąłbym S2+ i dogadał się na ew późniejszą wymianę refa na optykę owalną i razem z jej modem ew domówił S2.